ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοσκόπηση: Παγκόσμια σύρραξη φοβάται το 40% των Ελλήνων

22:08 - 24 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Δημοσκόπηση: Παγκόσμια σύρραξη φοβάται το 40% των Ελλήνων
Τη γνώμη των Ελλήνων για τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς και για την αποστολή όπλων από τη χώρα μας, καταγράφει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Mega.

Συντριπτικά οι Έλληνες, σε ποσοστό 70% είναι κατά της Ρωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία και το 13% υπέρ. Μάλιστα οι κεντροδεξιοί είναι κατά σε ποσοστό 80%.

Το 53% πιστεύει ότι ο πόλεμος θα περιοριστεί σε τοπικό επίπεδο, αλλά υπάρχει κι ένα 40% που φοβάται ότι είναι πιθανό να οδηγήσει σε παγκόσμια σύρραξη!

Υπέρ των κυρώσεων στη Ρωσία τάσσεται το 60% και κατά το 30% ενώ όσοι δηλώνουν αριστεροί είναι υπέρ σε ποσοστό 48% και όσοι είναι δεξιοί σε ποσοστό 64%.

Ανησυχητική για την κυβέρνηση είναι η απάντηση σχετικά με την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, καθώς το 66% διαφωνεί και το 29% συμφωνεί με την απόφαση αυτή.

Τέλος, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (52%) εκτιμά ότι πρέπει να δημιουργηθεί ευρωπαϊκός στρατός και το 40% λέει ότι πρέπει να μείνει όπως είναι τώρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.