ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εντείνονται οι φόβοι των πολιτών για οικονομία και ελληνοτουρκικά

21:15 - 09 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
Εντείνονται οι φόβοι των πολιτών για οικονομία και ελληνοτουρκικά
Ανησυχία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εκφράζει η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Παράλληλα, δύο στους τρεις ανησυχούν για την τουρκική προκλητικότητα.

Ειδικότερα, συντριπτικό είναι το ποσοστό των πολιτών που δηλώνει ότι ανησυχεί για την οικονομία και τα οικονομικά θέματα γενικότερα, όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση.

Σε ποσοστό 83% οι πολίτες απαντούν ότι ανησυχούν «πολύ» (62%) και «αρκετά» (21%) για την οικονομική κατάσταση. Ένα 8% απαντά ότι ανησυχεί «μέτρια» και μόλις ένα 4% απαντά ότι ανησυχεί «λίγο» (2%) ή «καθόλου» (2%).

Τη μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών προκαλούν οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος (38%), οι τιμές των καυσίμων (28%) και οι τιμές των τροφίμων (18%). Ένα 6% απαντά ότι ανησυχεί για το φυσικό αέριο.

Αρκετά πιο ανήσυχη εμφανίζεται η ελληνική κοινωνία αναφορικά με την στάση της Τουρκίας. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας, που διενεργήθηκε από τις 6 έως τις 8 Ιουνίου με δείγμα 1.206 πολιτών, το 66% -δηλαδή δύο στους τρεις- εξ αυτών δηλώνει ότι ανησυχεί «πολύ» (40%) και «αρκετά» (26%) για την στάση της Τουρκίας και τα ελληνοτουρκικά θέματα.

Το 17% απαντά ότι ανησυχεί «μέτρια», ενώ το 12% δηλώνει ότι ανησυχεί «λίγο» (7%) ή «καθόλου» (5%).

Σε προηγούμενη έρευνα του Νοεμβρίου 2021, το ποσοστό των πολιτών που ανησυχούσαν «πολύ» έφτανε το 34% και αυτών που ανησυχούσαν «αρκετά» έφτανε το 28%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.