ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΕ: Kαταδίκη για το «σοκαριστικό» χτύπημα στον Real Fm

16:10 - 13 Ιουλ 2022 | Ειδήσεις
ΕΕ: Kαταδίκη για το «σοκαριστικό» χτύπημα στον Real Fm
Την καταδίκη της για το «σοκαριστικό» χτύπημα στο ραδιόφωνο του Real Fm, εξέφρασε σήμερα από το Λουξεμβούργο η αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδια για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Βέρα Γιούροβα.

Ειδικότερα, κληθείσα να σχολιάσει το χτύπημα στο κτήριο της Real News και Real FM, κατά τη διάρκεια παρουσίασης της έκθεσης της Επιτροπής για το κράτος δικαίου στις χώρες της ΕΕ το 2022, η Βέρα Γιούροβα δήλωσε:

«Είναι ακόμη μια υπενθύμιση για όλους μας ότι πρέπει να κάνουμε πολύ περισσότερα για να εγγυηθούμε την ασφάλεια των δημοσιογράφων και την ασφάλεια των ΜΜΕ. Αυτή η επίθεση είναι σοκαριστική. Την καταδικάζω ισχυρά, όπως και οι ελληνικές Αρχές».

Παράλληλα, η αντιπρόεδρος της Επιτροπής εξέφρασε  την ελπίδα ότι «θα ξεκινήσει άμεσα έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών αυτής της φρικτής πράξης και βίας».

Όπως είπε, η Επιτροπή παρακολουθεί την κατάσταση και είναι σε επαφή με τους αρμόδιους Έλληνες υπουργούς για την κατάσταση των ΜΜΕ.

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Δικαιοσύνης, Ντιντιέ Ρέιντερς, είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω στην κατάσταση στα ΜΜΕ στην Ελλάδα. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.