ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φωτιά στο Μάτι: Στις 31 Οκτωβρίου ξεκινά η δίκη

11:25 - 11 Αυγ 2022 | Ειδήσεις
Φωτιά στο Μάτι: Στις 31 Οκτωβρίου ξεκινά η δίκη
Η ώρα της απόδοσης ευθυνών για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018 που στοίχισε τη ζωή σε 103 άτομα φθάνει, καθώς ορίστηκε η ημερομηνία έναρξης της δίκης.

Αυτή θα ξεκινήσει, λοιπόν, στις 31 Οκτωβρίου του 2022 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, με 21 άτομα να έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως από υπόχρεους και μη, αλλά και της πρόκλησης σωματικών βλαβών κατά συρροή.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι πρώην αυτοδιοικητικοί παράγοντες και στελέχη της Περιφέρειας, όπως η τότε περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, δήμαρχοι της περιοχής, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, οι οποίοι θα δικαστούν για λάθη και παραλείψεις στην πρόληψη, την κατάσβεση της πυρκαγιάς και τους χειρισμούς για τη διάσωση των πολιτών.

Ανάμεσά τους είναι και ο ηλικιωμένος που προκάλεσε την πυρκαγιά, ο οποίος θα λογοδοτήσει για το αδίκημα του εμπρησμού από αμέλεια.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα που εξεδόθη από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, οι εμπλεκόμενοι θα δικαστούν για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, αν και οι συγγενείς των θυμάτων είχαν ζητήσει τη μετατροπή της κατηγορίας σε κακούργημα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.