ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΕΕΦ απονέμει βραβείο στους Γιούνκερ, Λιου και Ρέγκλινγκ

14:48 - 14 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
Η ΕΕΦ απονέμει βραβείο στους Γιούνκερ, Λιου και Ρέγκλινγκ
Την επόμενη Τρίτη αναμένεται να απονεμηθεί το διεθνές βραβείο «Λόρδος Βύρων», από την Εταιρεία για τον Ελληνισμό και τον Φιλελληνισμό (ΕΕΦ).

Το παραπάνω βραβείο απονέμεται ετησίως σε τρεις διακεκριμένες προσωπικότητες από τον διεθνή πολιτικό, πολιτιστικό, ακαδημαϊκό ή επιχειρηματικό κόσμο, οι οποίες έχουν αναγνωριστεί για την κοινωνική προσφορά τους και έχουν εμπνευστεί από τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού.

Παράλληλα, το βραβείο απονέμεται στο όνομα του Λόρδου Βύρωνα, του μεγάλου ποιητή και Φιλέλληνα.

Η τελετή βράβευσης διεξάγεται κάθε χρόνο στην Ακαδημία Αθηνών, ενώ κάθε βραβευόμενος του ετήσιου βραβείου «Λόρδος Βύρων», λαμβάνει ένα ασημένιο μετάλλιο και ένα δίπλωμα.

Φέτος, το διεθνές βραβείο «Λόρδος Βύρων» θα απονεμηθεί στους Ζακ-Κλοντ Γιούνκερ, πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπή και πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Τζακ Λιου πρώην υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ και Κλάους Ρέγκλινγκ, διευθύνοντα σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Η εκδήλωση θα έχει θέμα τις κρίσεις και την αντιμετώπισή τους βάσει αξιών, ενώ στη συζήτηση θα συμμετάσχουν και οι υπουργοί Χρήστος Σταϊκούρας και Κυριάκος Πιερρακάκης.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:50 - 14 Σεπ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.