ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ναυάγιο στα Κύθηρα: Στους οκτώ οι νεκροί, επτά οι αγνοούμενοι

11:49 - 09 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Ναυάγιο στα Κύθηρα: Στους οκτώ οι νεκροί, επτά οι αγνοούμενοι
Στους οκτώ ανήλθαν οι νεκροί από το ναυάγιο ιστιοφόρου σκάφους που μετέφερε περίπου 95 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή Διακόφτι Κυθήρων.

Χθες, έγινε η ανάσυρση έξι άψυχων σωμάτων ενώ η έρευνα ξεκίνησε εκ νέου σήμερα το πρωί και επεκτάθηκε ανοιχτά της ακτής.

Έως το μεσημέρι είχαν ανασυρθεί άλλοι δύο άψυχα σώματα αγνοουμένων από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών ενώ στο σημείο επιχειρούν δύο πλωτά του λιμενικού σώματος και ένα περιπολικό όχημα από ξηράς.

Οι έρευνες στο σημείο συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των υπολοίπων αγνοουμένων.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής, έχουν διασωθεί 80 αλλοδαποί (55 άνδρες, 7 γυναίκες, 17 αγόρια, 1 κορίτσι), ενώ απογευματινές ώρες χθες εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν από στελέχη της ΜΥΑ έξι σοροί μεταναστών (4 άνδρες και 2 γυναίκες) που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Καλαμάτας.

«Φυλάμε αποτελεσματικά τα σύνορα επιδεικνύοντας ταυτόχρονα τον απαιτούμενο ανθρωπισμό» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, νωρίτερα σε συνέντευξή του.

«Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι γίνονται πιόνια των διακινητών, με τις πλάτες της Τουρκίας τις περισσότερες φορές». 

Ορισμένοι στην Ελλάδα, πρόσθεσε ο Γιάννης Οικονόμου, υιοθέτησαν τα περί push backs - ακόμα και ευρωβουλευτές μας. «Οι λιμενικοί μας φυλάνε τα σύνορά μας, αλλά και σώζουν ζωές» επισήμανε. O φράκτης του Έβρου θα επεκταθεί σε όλο το μήκος του ποταμού, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.  

Τελευταία τροποποίηση στις 16:53 - 09 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.