ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Spiegel: Αναδίπλωση για τη «νεκρή Μαρία»- Η κυβερνητική απάντηση

13:37 - 31 Δεκ 2022 | Ειδήσεις
Spiegel: Αναδίπλωση για τη «νεκρή Μαρία»- Η κυβερνητική απάντηση
Συγγνώμη και ολική αναδίπλωση από το Der Spiegel για την πρόσφατη υπόθεση της 5χρονης προσφυγοπούλας, που είχε κυκλοφορήσει ότι είχε χάσει τη ζωή της σε νησίδα του Έβρου.

Το γερμανικό περιοδικό αναγνώρισε το λάθος και απέσυρε οριστικά τα σχετικά άρθρα, επισημαίνοντας ότι «εξαιτίας της κατάστασης των πηγών, θα έπρεπε να είχε διατυπώσει σαφώς πιο προσεκτικά τις αναφορές για το σημείο όπου βρίσκονταν οι πρόσφυγες και κυρίως για τον θάνατο του κοριτσιού. Ακόμα και αν απουσιάζει μια οριστική απόδειξη, υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι εκ των προσφύγων θα μπορούσαν να έχουν επινοήσει τον θάνατο του παιδιού μέσα στην απόγνωσή τους. Πιθανόν να σκέφτηκαν ότι έτσι τελικά θα σώζονταν».

Σε δημοσίευμά του το Spiegel σχετικά με την υπόθεση της μικρής Μαρίας, αναφέρει: «Δεν πρόκειται να αναρτήσουμε ξανά στην ιστοσελίδα τα προηγούμενα δημοσιεύματα για την υπόθεση της Μαρίας – ούτε σε επεξεργασμένη μορφή. Θα έπρεπε να διορθωθούν πάρα πολλά για να γίνει αυτό. Αντ’ αυτού δημοσιεύουμε εδώ τα αποτελέσματα της εις βάθος έρευνάς μας».

Ενδιαφέρον προκαλεί το δημοσίευμα μετά από, όπως αποκαλύπτει το Spiegel, την έρευνα εις βάθος που προηγήθηκε. «Εξαιτίας της κατάστασης των πηγών, το Spiegel θα έπρεπε να είχε διατυπώσει σαφώς πιο προσεκτικά τις αναφορές για το σημείο όπου βρίσκονταν οι πρόσφυγες και κυρίως για τον θάνατο του κοριτσιού. Ακόμα και αν απουσιάζει μια οριστική απόδειξη, υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι εκ των προσφύγων θα μπορούσαν να έχουν επινοήσει τον θάνατο του παιδιού μέσα στην απόγνωσή τους. Πιθανόν να σκέφτηκαν ότι έτσι τελικά θα σώζονταν», αναφέρει το περιοδικό, μεταξύ άλλων, στα συμπεράσματά του.

Τη δική του απάντηση μετά τη «συγγνώμη» του Spiegel στο ζήτημα της «νεκρής Μαρίας» σε νησίδα του Έβρου έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μέσω twitter τονίζοντας ότι «η Αξιωματική Αντιπολίτευση συνεχίζει να κρύβεται».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου:

«Ακόμα και το Spiegel ζητά σήμερα συγγνώμη για τα όσα έγραφε τον Αύγουστο σχετικά με τη νησίδα του Έβρου και τον δήθεν θάνατο του 5χρονου κοριτσιού. Είχε, άλλωστε, πράξει το ίδιο και η εμπλεκόμενη ΜΚΟ. Δυστυχώς, η Αξιωματική Αντιπολίτευση συνεχίζει να κρύβεται».

{https://twitter.com/theodorikakosp/status/1609116486034984963}

Σε ανάλογο ύφος, όπως αναφέρει σχετικά ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, «το Spiegel ύστερα από ενδελεχή έρευνα αναγνωρίζει το λάθος και αποσύρει οριστικά τα άρθρα για τη δήθεν νεκρή Μαρία σε νησίδα του Έβρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας θα αποσύρουν τις ανακοινώσεις τους; Οι ευρωβουλευτές του θα ζητήσουν συγγνώμη που διέσυραν διεθνώς τη χώρα;».

{https://twitter.com/nmitarakis/status/1609115045241278465}

Τελευταία τροποποίηση στις 15:02 - 31 Δεκ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.