ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απολογία Φιλιππίδη: Αρνείται τους βιασμούς- «Κραυγή απελπισίας» για τα οικονομικά

14:01 - 09 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Απολογία Φιλιππίδη: Αρνείται τους βιασμούς- «Κραυγή απελπισίας» για τα οικονομικά
Ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης απολογήθηκε ξεκίνησε σήμερα (9/1) την απολογία του στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών. Με έντονη συναισθηματική φόρτιση έδωσε τη δική του εκδοχή για τα όσα κατηγορείται.

Υπενθυμίζεται ότι τον ηθοποιό έχουν καταγγείλει τρεις γυναίκες, η μία για βιασμό, οι άλλες δύο για απόπειρα βιασμού, ενώ πλήθος ηθοποιών έχουν βρεθεί απέναντί του κατά τη διάρκεια της δίκης.

Παρά την προφυλάκισή του το Δικαστήριο είχε αποφασίσει μέσα στο καλοκαίρι να αποφυλακίσει υπό όρους τον ηθοποιό, ο οποίος είχε καταβάλει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής του απολογίας ξεκίνησε με τα εξής λόγια: «Όπως καταλαβαίνετε, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα βρεθώ σε αυτή τη θέση στα 60 μου χρόνια. Άδικα. Με λένε Πέτρο Φιλιππίδη και ό,τι έχει μείνει από αυτό. Γεννήθηκα το 1962, αλλά η μητέρα μου με έγραψε το 1963 για να κερδίσω χρονιά.

Θα μιλήσω για τη ζωή μου. Αν σε κάποιους φαίνεται αστεία, δεν με πειράζει. Θα μιλήσω από την καρδιά μου. Μιλώντας για το ήθος και τον χαρακτήρα μου δεν ξέρω αν μιλώ για μένα. Έχω κατηγορηθεί για πράγματα που πάντα σιχαινόμουν. Δεν είμαι καλός στον λόγο…».

Στη συνέχεια για τους χαρακτηρισμούς αλλά και για τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί είπε μεταξύ άλλων:

Με είπαν μα@@@α, με είπαν βιαστή. Δεν είμαι βιαστής. Δεν έχω λόγο να είμαι. Με είπαν ελεεινό και τρισάθλιο»...«Δε θέλω να περάσω ούτε απέξω από το θέατρο! Τελείωσα με αυτόν τον χώρο! Δε με πειράζει. Με πειράζει που με λένε βιαστή! Η κα Δροσάκη ήρθε και είπε ότι ξέρει και για άλλο βιασμό! Αλλά όταν απειλήθηκε με μήνυση, το πήρε πίσω. Τα αυτιά μας όμως το άκουσαν!».

Μεθοδευμένες οι καταγγελίες 

Ο Πέτρος Φιλιππίδης υποστήριξε στη συνέχεια πως δεν είχε λόγο να έχει κάνει τα όσα του προσάπτουν, αφού είναι άνθρωπος ''χορτάτος'' από όλες τις απόψεις. Μάλιστα εξαπέλυσε επίθεση ενάντια στην πρώτη καταγγέλουσα λέγοντας πως «έχει παρουσιάσει 15 διαφορετικές εκδοχές του βιασμού».

Για την συγκεκριμένη κυρία υποστήριξε ότι την γνώρισε από τη μητέρα της και συνεργάζονταν, ωστόσο μέρα με τη μέρα γινόταν φορτική αλλά και αγενής προς τους συναδέλφους της, με αποτέλεσμα ο ίδιος κάποια στιγμή να διαμαρτυρηθεί.

Δεν έχουμε να φάμε, ο γιος μου δούλεψε γκαρσόνι

Στη συνέχεια ο ηθοποιός αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ίδιος και η οικογένειά του μέσα από αυτή την ιστορία λέγοντας χαρακτηριστικά πως «μας τέλειωσαν, μας κατέστρεψαν».

Ακόμα συμπλήρωσε ότι «ο γιός μου το καλοκαίρι δούλεψε γκαρσόνι και το έκανε και πολύ καλά μάλιστα. Είναι μέσα στους 10 καλύτερους νέους ηθοποιούς. Από αυτά που έβγαλε μου έστελνε και εμένα 10 ευρώ για να φάω κάτι παραπάνω. Ξέρετε τι είναι η φυλακή; Ερχόμουν με χειροπέδες και οι μόνοι που νοιάζονταν για μένα, γιατί ήξεραν πού πάω, ήταν οι φρουροί στην κλούβα. Η φυλακή σού σταματάει το μυαλό, λιώνεις».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:16 - 09 Ιαν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.