ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόταση για Φιλιππίδη: Αθώος για το βιασμό-Ένοχος για τις απόπειρες

14:01 - 13 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Πρόταση για Φιλιππίδη: Αθώος για το βιασμό-Ένοχος για τις απόπειρες
Την αθώωση του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση που υποστήριξε η πρώτη καταγγέλουσα ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ενώ για τις δύο υποθέσεις που αφορούν τη δεύτερη και την τρίτη καταγγέλουσα και τις απόπειρες βιασμού εναντίον τους, πρότεινε να κριθεί ένοχος.

Όπως μεταδίδεται η Εισαγγελέας δήλωσε ότι «εκτιμώντας όλο το αποδεικτικό υλικό αδυνατώ να καταλήξω στο τι ακριβώς συνέβη. Έχω αμφιβολίες. Μπορεί να συνέβησαν τα γεγονότα όπως τα λέει η καταγγέλουσα στο δικαστήριο, αλλά το δικαστήριο δε μπορεί να καταδικάσει με αμφιβολίες.

Οι διαφοροποιήσεις στις καταθεσεις της πρώτης καταγγέλλουσας δεν είναι λεπτομερείς. Υπάρχουν αμφιβολίες για το τι ακριβώς συνέβη. Για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό θα προτείνω να τον κηρύξουμε αθώο».

Όπως πρόσθεσε «η καταγγέλλουσα σε τρία διαφορετικά όργανα κατέθεσε διαφορετική αποτύπωση των γεγονότων. Άλλα στο ΣΕΗ, άλλα στον εισαγγελέα, άλλα στην ανάκριση. Γιατί δεν είπε στον εισαγγελέα όσα είπε στον ανακριτή; Η καταγγέλλουσα προσήλθε στον εισαγγελέα για να καταγγείλει όσα υπέστη, όχι για να τα χαρακτηρίσει νομικά.

Το τόσο σοβαρό γεγονός το καταθέτει πρώτη φορά στην ανακρίτρια. Αν το είχε καταθέσει στον εισαγγελέα θα είχα διαφορετική τοποθέτηση, δεχόμενη ότι στο ΣΕΗ ήθελε να καταγράψει μια καταγγελία. Ανακάλυπτε όμως κάτι νέο σε κάθε επόμενο στάδιο».

Συμπλήρωσε ακόμα ότι της προκάλεσε εντύπωση όταν σε αίτημα για αναπαράσταση η πρώτη καταγγέλλουσα είπε: «θα δεχτώ να γίνει αναπαράσταση αν το κάνει ο ίδιος. Μπορεί;». Στη συνέχεια, είπε η εισαγγελέας, υποστήριξε ότι ήταν χιούμορ και ειρωνεία και πως το θεωρεί αναχρονιστικό. Επιτρέψτε μου όμως ότι με το βιαστή σου δε μπορείς να κάνεις χιούμορ. Θα εκτιμηθεί και η συμπεριφορά του θύματος. Το θύμα δεν απολογείται για τη συμπεριφορά του, αλλά αξιολογείται η κατάθεσή του.

Η δεύτερη καταγγέλουσα βρισκόταν σε ψυχική ομηρεία
 
Αναφορικά με την δεύτερη καταγγελία για την οποία και προτείνει την ενοχή του ηθοποιού η Εισαγγελέας ανέφερε:

«Δεν μας εξήγησε ο κ. κατηγορούμενος γιατί αφού έγιναν συναινετικά όλα αυτά, γιατί δεν πήρε (η καταγγέλλουσα) κανένα ρόλο; Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να μειώσει την αξιοπιστία της καταγγέλλουσας. Οι απειλές ότι θα την αποκλείσει από το θέατρο την οδήγησαν στο φόβο.

Τότε δεν είχε τη διαύγεια να σκεφτεί λογικά. Σήμερα δεν θα ένιωθε φοβισμένη και εγκαλούμενη. Τότε η ψυχολογία ήταν εύθραυστη. Φοβήθηκε, ένιωσε ότι απειλήθηκε από τον κατηγορούμενο και γι' αυτό απαντούσε και στα μηνύματά του. Βρισκόταν σε ψυχική ομηρεία.

Είχε γιγαντωθεί στο μυαλό της η ιδέα της απειλής. Σχετικά με τη θέση της υπεράσπισης, γιατί η καταγγέλλουσα δεν κατήγγειλε τότε τον κατηγορούμενο, η καταγγέλλουσα ένιωσε ότι δεν θα μπορούσε τότε να τα βάλει με τον κ. Φιλιππίδη. Ο κατηγορούμενος εξανάγκασε την καταγγέλλουσα σε γενετήσιες πράξεις με τη χρήση βίας, θα πρέπει να κηρυχθεί ένοχος».

Δεν έδωσε ρόλο στην τρίτη καταγγέλουσα μετά το περιστατικό
Τέλος αναφορικά με την τρίτη καταγγελία σε βάρος του ηθοποιού, επίσης για απόπειρα βιασμού ηθοποιού μέσα στο αυτοκίνητό του, η εισαγγελέας ζήτησε και πάλι την ενοχή του κατηγορουμένου.

Μεταξύ άλλων στην αγόρευσή της αποδόμησε τους ισχυρισμούς του ηθοποιού, ότι υπήρξε συναινετική σεξουαλική συνεύρεση, λέγοντας: «Για ποιο λόγο τότε η καταγγέλλουσα δεν πήρε κάποιο ρόλο; Για ποιο λόγο δεν επιδιώκει να τον συναντήσει μετά;

Έγινε πολύς λόγος για το ημερολόγιο της καταγγέλλουσας, ότι δεν κατέγραψε εκεί το περιστατικό. Οι σελίδες στο ημερολόγιό της εκείνες τις ημέρες είναι κενές. Είναι ένα τραυματικό γεγονός που δεν θέλησε να καταγράψει.

Μας είπαν για γυμνή φωτογράφιση της καταγγέλλουσας. Όποιος δηλαδή κάνει γυμνή φωτογράφιση κάνει καταγγελίες για απόπειρα βιασμού; Και στην τρίτη καταγγελία τηρούνται τα στοιχεία του εγκλήματος της απόπειρας βιασμού. Εξανάγκασε την καταγγέλλουσα σε ανοχή γενετήσιας πράξης με τη χρήση βιας έχοντας την κλειδωμένη εντός του οχήματος του».

 
Τελευταία τροποποίηση στις 14:37 - 13 Ιαν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.