ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΚΥΑ για καλλιτέχνες: Ζητούν χρόνο για να μελετήσουν το περιεχόμενο

18:17 - 18 Φεβ 2023 | Ειδήσεις
ΚΥΑ για καλλιτέχνες: Ζητούν χρόνο για να μελετήσουν το περιεχόμενο
Χρόνο, ούτως ώστε να μελετήσουν το περιεχόμενο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ζητούν οι καλλιτέχνες, σε συνέχεια της δημοσιοποίησης της ρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση για τους καλλιτέχνες.

Η εν λόγω ρύθμιση περιλαμβάνει νέα μισθολογική κλίμακα, ορίζει στα 1.037 ευρώ τον μηνιαίο βασικό μισθό και διαμορφώθηκε από τα υπουργεία Πολιτισμού, Οικονομικών και Εσωτερικών.

Ψυχραιμία ζήτησε από τους συναδέλφους του μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στα social, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, αναφέροντας: «Το σχέδιο της κυβέρνησης σε σχέση με όσα ζητούσαμε δημοσιεύτηκε αργά. Ας δείξουμε όλοι ψυχραιμία, να μελετηθεί καλά από νομικούς που θα μας ενημερώσουν σε ποια σημεία κερδίζουμε και τι δεν πήραμε».

Το ΣΕΗ θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση την Τρίτη στις 17:30 το απόγευμα στο θέατρο Ακροπόλ, προκειμένου να συζητηθεί η πρόταση της κυβέρνησης.

Στο μεταξύ οι κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών συνεχίζονται με την διοργάνωση νέας συναυλίας στην υπό κατάληψη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, ΡΕΞ, την Δευτέρα το απόγευμα.

Ο ηθοποιός και συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας, μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Υπάρχει μια ασάφεια και μας μπερδεύει συνέχεια και το ρωτάω: είναι σαφές, ότι πλέον αυτά τα επαγγέλματα ανήκουν στη κατηγορία της Ανώτερης Εκπαίδευσης; Αρμόδιο τώρα για τις περισσότερες λεπτομέρειες είναι το ΣΕΗ».

Τελευταία τροποποίηση στις 20:44 - 18 Φεβ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.