ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δυστύχημα Τέμπη: Κάλεσμα για συγκεντρώσεις έξω από τη Hellenic Train

18:26 - 02 Μαρ 2023 | Ειδήσεις
Δυστύχημα Τέμπη: Κάλεσμα για συγκεντρώσεις έξω από τη Hellenic Train
Με αφορμή το δυστύχημα στα Τέμπη, πλήθος σωματείων , συλλόγων και άλλων φορέων καλούν εκ νέου σήμερα (2/3) σε συγκεντρώσεις έξω από τα κεντρικά γραφεία της Hellenic Train, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Το ραντεβού του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και άλλων συλλόγων, σωματείων και φορέων είναι έξω από τα γραφεία της εταιρείας στη Λεωφόρο Συγγρού στις 18:00.

Στην ανακοίνωσή του το ΕΚΑ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στηρίζει την κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί έξω από τα γραφεία της Hellenic Train, σήμερα 2 Μαρτίου, στη Λεωφόρο Συγγρού, στις 18.00.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι το τραγικό αυτό δυστύχημα δεν οφείλεται στην «κακιά στιγμή». Η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο τον Σταθμάρχη και τις εταιρείες ΟΣΕ και Ηellenic Train.

Η πολιτική ευθύνη είναι τεράστια και βαραίνει τις κυβερνήσεις που τόσα χρόνια, αντί να ασχοληθούν με τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας μας, ασχολούνταν με την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρομικών μεταφορών, με μόνη λογική το κέρδος και όχι το κοινό συμφέρον.

Σε καμία περίπτωση δεν θα μείνουμε θεατές σε αυτό το έγκλημα. Οι συνάδελφοι Σιδηροδρομικοί είχαν προειδοποιήσει αλλά τα «ευήκοα ώτα» ήταν… βουλωμένα μπροστά στο άτιμο το κέρδος.

Δεν είναι δυνατόν να ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι η χώρα εισήλθε σε «αναπτυξιακές… γραμμές», πατώντας σε ανθρώπινες ζωές».

Nα σημειωθεί ότι την κινητοποίηση θα πλαισιώσουν και οι καλλιτέχνες που άλλαξαν λόγω των γεγονότων το περιεχόμενο των σημερινών τους συγκεντρώσεων.

Τέλος την ίδια ώρα, υπάρχει κάλεσμα και στη Θεσσαλονίκη για την Καμάρα, ενώ κινητοποίηση οργανώνεται και στην Πλατεία Τριών Ιεραρχών του Ναυπλίου την ίδια ώρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.