ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δυστύχημα Τέμπη: 9 φοιτητές του ΑΠΘ στη λίστα των νεκρών

14:42 - 03 Μαρ 2023 | Ειδήσεις
Δυστύχημα Τέμπη: 9 φοιτητές του ΑΠΘ στη λίστα των νεκρών
Όπως επιβεβαιώνεται από την ανακοίνωση των Πρυτανικών Αρχών του ΑΠΘ, ανάμεσα στους νεκρούς του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, βρίσκονται και 9 φοιτητές του ιδρύματος, ενώ άλλοι 26 έχουν τραυματιστεί.

Στην ανακοίνωση του ιδρύματος αναφέρεται ακόμα, ότι «θρηνούμε για τους 9 φοιτητές μας που έχασαν τη ζωή τους. Είμαστε δίπλα στους 26 τραυματίες φοιτητές μας. Είμαστε όλοι μας συντετριμμένοι.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την οδύνη μας και όλων των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας. Καλό παράδεισο στα παιδιά μας. Συλλυπητήρια και κουράγιο στις οικογένειες και τους δικούς τους ανθρώπους. Καλή ανάρρωση στους τραυματίες».

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού-ΑΠΘ, «εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Διοικητικού Συμβουλίου και όλων των μελών του στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, καθώς και τη συμπαράστασή του στους τραυματίες και στους οικείους τους.

Τα λόγια είναι φτωχά μπροστά στον ανείπωτο πόνο για τον άδικο χαμό πολυαγαπημένων προσώπων, πολλά από τα οποία ήταν φοιτητές και φοιτήτριές μας. Ας συνοδέψουν τα συλλυπητήρια μας, τον αβάσταχτο πόνο τους.

Στη μνήμη όλων όσων αποχαιρετούμε για τελευταία φορά και με απόλυτο σεβασμό στον ανθρώπινο πόνο, αναμένουμε η πολιτεία να προχωρήσει στην άμεση απόδοση ευθυνών σε όλους όσους είναι, διαχρονικά, οι πραγματικοί υπεύθυνοι αυτής της τραγωδίας.

Είναι αδιανόητο, στην εποχή της σημερινής τεχνολογικής προόδου, να διαπιστώνουμε, με τον τραγικότερο τρόπο, ότι ψευδώς θεωρούσαμε εαυτούς ως ευνομούμενους πολίτες προηγμένης χώρας», καταλήγει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.