ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ραφήνα: Τεράστια ταλαιπωρία για 770 επιβάτες στο Fast Ferries Andros

20:45 - 09 Σεπ 2023 | Ειδήσεις
Ραφήνα: Τεράστια ταλαιπωρία για 770 επιβάτες στο Fast Ferries Andros
Ένα σπάνιο περιστατικό σημειωθηκε έξω από το Λιμάνι της Ραφήνας, όταν μπλέχτηκαν οι άγκυρες δύο επιβατικών πλοίων και είχαν μείνει ακινητοποιημένα στο Λιμάνι μαζί με ένα τρίτο. Αποτέλεσμα ήταν να παραμείνει ακινητοποιημένο για 18 ωρες το Fast Ferries Andros που έχει μέσα κοντά στους 750 επιβάτες.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, που παρ' ολίγον να προκαλέσουν σύγκρουση στα δύο πλοία, όταν και μπλέχτηκαν οι άγκυρες.

Το ενα πλοίο ομως δεν μπόρεσε να αποπλεύσει άμεσα και χρειάστηκε να δώσουν τη λύση δύτες.

Μέχρι όμως αυτό να συμβεί εκατοντάδες επιβάτες κάθε ηλικίας, έμειναν εγκλωβισμένοι για σχεδόν 18 ώρες μέσα στο πλοίο, ταλαιπωρημένοι, με τρόφιμα και νερό από την καντίνα του πλοίου, αλλά και προμήθειες που έφτασαν με φουσκωτά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Λιμενικού στο πλοίο βρίσκονται 730 επιβάτες και περίπου 48 άτομα πλήρωμα.

 

Σε δηλώσεις του στο Mega, το απόγευμα, ο εκπρόσωπος του Λιμενικού, Νίκος Αλεξίου, είπε ότι το ζήτημα δεν έχει επιλυθεί και ότι ακόμη δεν έχουν δώσει εικόνα οι δύτες που εκτιμούν την κατάσταση. 

 

 

Τι αναφέρει το Λιμενικό για τα άλλα δύο πλοία

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «Πρωινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π» Ν.Π. 10668, κατέπλευσε εκτάκτως στον λιμένα Λαυρίου, προερχόμενο από λιμένα Ραφήνας.

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα όπου αποβίβασε με ασφάλεια 391 επιβάτες, 41 ΙΧ, 3 Φ/Γ, 2 λεωφορεία και 2 Δ/Κ και στη συνέχεια οι επιβάτες προωθήθηκαν με μέριμνα της εταιρείας στον λιμένα Ραφήνας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π», μέχρι τη προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ παραμένει κενό φορτίου και επιβατών στον οικείο λιμένα.

Επίσης, ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Τήνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''SUPERFERRY II'' Ν.Α. 620, ότι κατά την διαδικασία χειρισμών του απόπλου του από τον λιμένα Ραφήνας, απώλεσε την αριστερή του άγκυρα.

Από το Λιμεναρχείο Τήνου, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''SUPERFERRY'', μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού συνέχισης πλόων από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ κατόπιν προσκόμισης ανωτέρω βεβαιωτικού, ήρθη η απαγόρευση απόπλου για συνέχιση εγκεκριμένου δρομολογίου.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 02:17 - 10 Σεπ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.