ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tα ισχυρότερα διαβατήρια στον κόσμο: Η θέση της Ελλάδας

11:32 - 11 Ιαν 2024 | Ειδήσεις
Tα ισχυρότερα διαβατήρια στον κόσμο: Η θέση της Ελλάδας
Ανακατατάξεις καταγράφονται στην παγκόσμια λίστα με τα «χρυσά διαβατήρια» παγκοσμίως. Οι ευρωπαϊκές χώρες κερδίζουν έδαφος έναντι των ασιατικών.

Σιγκαπούρη και Ιαπωνία διέθεταν τα πιο ισχυρά ταξιδιωτικά έγγραφα στον κόσμο τα προηγούμενα χρόνια, αλλά για το 2024 ανακοινώθηκαν ανατροπές.

Τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες ανέβηκαν για να μοιραστούν την πρώτη θέση στον δείκτη Henley Passport Index 2024. Οι κάτοικοι της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας έχουν πλέον πρόσβαση χωρίς βίζα σε 194 από τους 227 προορισμούς, τρεις περισσότερους από πέρυσι.

Η Νότια Κορέα, η Σουηδία και η Φινλανδία ανέβηκαν από μία θέση για να καταλάβουν από κοινού τη δεύτερη θέση, με πρόσβαση σε 193 τοποθεσίες. Η Αυστρία, η Δανία, η Ιρλανδία και η Ολλανδία μοιράστηκαν την τρίτη θέση, επιτρέποντας ταξίδια σε 192 μέρη.

Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Πορτογαλία και Ηνωμένο Βασίλειο μοιράζονται την τέταρτη θέση (πρόσβαση σε 191 προορισμούς).

Στην ισχυρή 5άδα η Ελλάδα 

Η Ελλάδα φιγουράρει στην πέμπτη θέση μαζί με Μάλτα και Ελβετία, την ώρα που η Αυστραλία είναι στην 6η, ο Καναδάς στην 7η και οι ΗΠΑ στην 8η. Το ελληνικό διαβατήριο προσφέρει πρόσβαση χωρίς βίζα σε 190 προορισμούς ανά τον πλανήτη, ενώ το αμερικανικό σε 188.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.