ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΕΝ: Επιτάχυνση της διαδικασίας δημοπράτησης των Μονάδων Διαχείρισης Απορριμμάτων

18:55 - 24 Ιαν 2020 | Περιβάλλον
Επιταχύνεται η διαδικασία δημοπράτησης των 17 Μονάδων Διαχείρισης Απορριμμάτων, ανά την επικράτεια, από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με στόχο την ολοκλήρωσή της εντός του 2020.

Στόχος είναι η έγκαιρη απορρόφηση χρηματοδότησης άνω των 400 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της «εθνικής» προτεραιότητας, που έχει θέσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Αυτό διαμήνυσε ο γενικός γραμματέας διαχείρισης αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα και σε συνέχεια ευρείας σύσκεψης, που είχε πραγματοποιηθεί υπό τον υπουργό ΠΕΝ στις 30 Δεκεμβρίου 2019, όταν ο κ. Χατζηδάκης είχε τονίσει ότι «η διαχείριση απορριμμάτων είναι πρώτιστα θέμα εθνικού φιλότιμου, δημόσιας υγείας και Πολιτισμού».

«Εργαζόμαστε για κάθε μία περίπτωση Μονάδας Διαχείρισης Απορριμμάτων ξεχωριστά, με όλους τους υπεύθυνους δημοπράτησης, προκειμένου να γίνουν όλα όπως πρέπει. Οφείλουμε όλοι μαζί να κερδίσουμε έγκαιρα την αντίστοιχη χρηματοδότηση και η χώρα να αποκτήσει τις απαιτούμενες Μονάδες Διαχείρισης Απορριμμάτων», δήλωσε ο κ. Γραφάκος μετά τις συναντήσεις του με τον δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, και κατόπιν με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.