• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Euroxx: Overweight για τις ελληνικές τράπεζες
11:19 - 17 Μαρ 2016

Euroxx: Overweight για τις ελληνικές τράπεζες

Μπορεί οι ελληνικές τράπεζες να κατέγραψαν το τέταρτο τρίμηνο του 2015 ζημίες, ωστόσο παρατηρήθηκε σημαντική βελτίωση των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας, οι οποίοι, δεδομένων και άλλων στοιχείων, βοηθά σε μια καλύτερη εκκίνηση του 2016. 

Αυτό αναφέρει στο σχόλιό της για τις ελληνικές τράπεζες η Euroxx, με αφορμή την ολοκλήρωση της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων, διατηρώντας τη σύσταση «overweight» με σημαντικές δυνατότητες ανόδου των μετοχών τους.


Ειδικότερα, σύμφωνα με την Euroxx, οι ζημίες οφείλονται σε τρεις σημαντικούς παράγοντες:
α) αύξηση των προβλέψεων
β) αύξηση άλλων διαγραφών
γ) one - off προβλέψεις (VES, goodwill, LMEs, κοκ)


Στα θετικά των αποτελεσμάτων παρατηρείται βελτίωση της ικανότητας εσόδων από τις κύριες δραστηριότητες, επιβράδυνση του ρυθμού σχηματισμού δανείων και αύξηση του δείκτη κάλυψης και βελτίωση των δεικτών Core Tier 1.


Επίσης, όλες οι τράπεζες είδαν αύξηση των εισροών καταθέσεων και μείωση της εξάρτησης από τον μηχανισμό ELA.


Η Euroxx εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξη για τις τραπεζικές μετοχές, δίνοντας τιμή-στόχο για την ALPHA BANK στα 3,2 ευρώ (δυνατότητα ανόδου 60%), για την EUROBANK στα 1,5 ευρώ (δυνατότητα ανόδου 76%), για την ΕΘΝΙΚΗ Τράπεζα στα 0,46 ευρώ (δυνατότητα ανόδου 94%) και για την Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ στα 0,39 ευρώ (δυνατότητα ανόδου 115%).