• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Καραβίας: Έτοιμη για μέρισμα, αλλά θα περιμένει η Eurobank
08:00 - 11 Νοε 2022

Καραβίας: Έτοιμη για μέρισμα, αλλά θα περιμένει η Eurobank

Ο SSM έχει ζητήσει από τις τράπεζες να μη βιαστούν να αποφασίσουν διανομή μερίσματος, ακόμα και σε περιπτώσεις που δικαιολογούν μία τέτοια κίνηση τα οικονομικά τους αποτελέσματα.

Η Eurobank αποτελεί μία τέτοια περίπτωση και δηλώνει πως δεν θα βιαστεί να λάβει τη σχετική απόφαση.

Μετά τα θετικά αποτελέσματα 9μηνου, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Φωκίων Καραβίας είπε σε αναλυτές πως οριστική απόφαση για το αν θα διανεμηθεί μέρισμα ή όχι, θα ληφθεί στις αρχές του 2023 όταν θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της χρήσης του 2022.

Όταν δηλαδή θα υπάρχει πιο σαφής εικόνα για την πορεία των οικονομιών, όπως ζητάει ο SSM.

Να σημειώσουμε τέλος πως σύμφωνα με τον κ. Καραβία δεν υπάρχουν ενδείξεις για δημιουργία νέων κόκκινων δανείων, καθώς όπως είπε δεν έχουν υπάρξει αξιοσημείωτες καθυστερήσεις στις πληρωμές.