Μοναδικό ίσως ενθαρρυντικό στοιχείο είναι η μείωση του τζίρου η οποία δείχνει μερική εξασθένιση των πωλητών κάτι το οποίο έχει αρχίσει να διαφαίνεται και σε αρκετές μετοχές οι οποίες δεν ακολουθούν την γενική τάση.
Ο τραπεζικό κλάδος αποτελεί το σημείο αναφοράς των ρευστοποίησεων και ενδεχομένως η όποια ανάκαμψη τιμών θα ξεκινήσει με άξονα τους τραπεζικούς τίτλους.
Αν και η ψυχολογία και η οι ειδήσεις από την κερδοφορία των ξένων τραπεζών θα έχουν τον πρώτο λόγο στην διαμόρφωση της τάση το αισιόδοξο σενάριο θέλει τον Γενικό Δείκτη να δημιουργεί τοπικό πυθμένα στην περιοχή των 3.950 μονάδων.
Τεχνικά, σύμφωνα με τον υπεύθυνο επενδυτικής στρατηγικής κ. Εμ. Χατζηδάκης, ο Γενικός Δείκτης σε συνολική εβδομαδιαία εικόνα επέλεξε να κινηθεί εξισορροπητικά αφού η διάσπαση των 4.200 μονάδων ήταν μάλλον δύσκολη να πραγματοποιηθεί χωρίς κάποια ενδιάμεση στάση. Η συνεχής εναλλαγών πτωτικών και ανοδικών συνεδριάσεων είχε σαν αποτέλεσμα την διάσπαση του κινητού μέσου των 30 ημερών βάζοντας και πάλι την αγοράσε πτωτική τάση.
