• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
16:01 - 27 Σεπ 2010

Απειλούν με απεργίες οι πράκτορες ΟΠΑΠ

Η ομοσπονδία των πρακτόρων του ΟΠΑΠ  προειδοποίησε την κυβέρνηση την Δευτέρα ότι θα προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις, αν  δεν κυρωθεί σύντομα με νόμο η υπογραφείσα σύμβαση με τον ΟΠΑΠ, η οποία δεσμεύει τα δύο  μέρη σε αποκλειστική συνεργασία ενόψει της απελευθέρωσης της αγοράς τυχερών παιχνιδιών.
Σε επιστολή της προς τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, η ΠΟΕΠΠΠ, που εκπροσωπεί και τα 5.000 πρακτορεία του ΟΠΑΠ στην Ελλάδα, ζητάει η σύμβαση να γίνει σύντομα νόμος του κράτους.

Οι πράκτορες ανησυχούν ότι η αναμενόμενη απελευθέρωση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών που προωθεί η κυβέρνηση μέσω της αδειοδότησης βιντεολόττο και διαδικτυακού στοιχήματος θα θέσει σε κίνδυνο την συνεργασία τους με τον ΟΠΑΠ.
"Αν (ο υπουργός) δεν απαντήσει άμεσα θα προσφύγουμε σε ένδικα μέσα", δήλωσε στο Reuters ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Κυριάκος Τοπτσίδης. "Διαφορετικά θα πάμε στα δικαστήρια, θα πάμε σε καταλήψεις, θα πάμε σε απεργίες".

Νωρίτερα αυτό το μήνα ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση επί του σχεδίου νόμου για την ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών. Η κυβέρνηση καλείται τώρα να καταθέσει το τελικό νομοσχέδιο προκειμένου να επιτύχει τον στόχο για την άντληση συνολικών εσόδων 1,3 δισ. ευρώ περίπου το 2011 και το 2012 από νέες άδειες και δικαιώματα τυχερών παιγνίων.
Ο ΟΠΑΠκατέχει το μονοπώλιο στην διαχείριση παιχνιδιών και αριθμολαχείων έως το 2020. Οι πωλήσεις της εταιρίας έφτασαν τα 5,4 δισ. ευρώ το 2009.

Όμως ο παράνομος στοιχηματισμός, με ετήσιο τζίρο άλλων 5 δισ. ευρώ περίπου, αφαιρεί σημαντικά έσοδα από την εταιρία και το Δημόσιο. Οι παράνομοι πάροχοι δραστηριοποιούνται μέσω 250 περίπου τόπων διαδικτυακού στοιχήματος, χιλιάδων ηλεκτρονικών μηχανών περιορισμένου κέρδους και πολλών ανταλλακτηρίων στοιχηματισμού, παράνομου πόκερ και παιχνιδιών καζίνο.
Τελευταία τροποποίηση στις 27/09/2010 - 16:15