• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
09:54 - 20 Ιουν 2011

Γιατί ανησυχεί η Moodys

Αν και θεωρεί δεδομένη τόσο την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος όσο και την λήψη της ψήφου εμπιστοσύνης που ζητά ο Έλληνας πρωθυπουργός από την ελληνική Βουλή, ωστόσο ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moodys αναφέρεται στους κινδύνους που ενέχει το ενδεχόμενο να μην συμβεί τίποτα από τα παραπάνω.
Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο και αναλύτρια του οίκου, Sarah Carlson, οι πολιτικές και κοινωνικές αναταραχές που εκδηλώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Ελλάδα αποτελούν ισχυρό "βαρίδι" για τα υπερχρεωμένα κράτη-μέλη της περιφέρειας.

Η ίδια αναφέρόμενη στο ενδεχόμενο να μην "περάσει" το Μεσοπρόθεσμο και τελικά η Ελλάδα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, τονίζει: «Η στρατηγική αυτή πρέπει να περάσει ώστε η Ελλάδα να λάβει την επόμενη δόση του δανείου. Χωρίς αυτά τα κεφάλαια η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, κάτι που θα είναι αρνητικό και για τις άλλες προβληματικές χώρες της ευρωζώνης». Παράλληλα, σημειώνει ότι οι συνέπειες στη σχέση της χώρας με την τρόικα θα είναι απρόβλεπτες.

Ακόμη, τονίζει πως η συμφωνία της προηγούμενης εβδομάδας μεταξύ Merkel και Sarkozy, δεν μετριάζει το σημαντικό πολιτικό ρίσκο την Ελλάδα. Επιπρόσθετα, υπενθυμίζει πως οι εξελίξεις στην Ελλάδα έχουν επίδραση και σε άλλες προβληματικές χώρες της ευρωζώνης.

Τελευταία τροποποίηση στις 20/06/2011 - 14:21