Καθώς οι επενδυτές "ποντάρουν" ασύστολα πάνω του.
"Φουλάρει" στα κέρδη ο χρυσός στις σημερινές χρηματιστηριακές συναλλαγές των ξένων αγορών, καθώς οι επενδυτές "ποντάρουν" ασύστολα πάνω του, τη στιγμή που η πολιτική κρίση στις ΗΠΑ και η ασυμφωνία σχετικά με το όριο δανεισμού και τη μείωση του αμερικάνικου ελλείμματος, απομακρύνει τον επενδυτικό κόσμο από άλλα ενδεδειγμένα "καταφύγια", αφού κοιτάζει να διαφυλάξει τα χαρτοφυλάκια του.
Ειιδκότερα, το πολύτμο μέταλλο "σκαρφάλωσε" σε νέο υψηλό ρεκόρ. Η τιμή spot για το κίτρινο μέταλλο έφτασε νωρίτερα στο ιστορικό υψηλό των 1.624,07 δολαρίων η ουγγιά, ενώ το συμβόλαιο Αυγούστου άγγιξε τα 1.624,30 δολάρια η ουγγιά.
Την ίδια ώρα, στην "ανηφόρα" και η τιμή spot στο ασήμι, έως τα 40,66 δολάρια/ ουγγιά, ενώ το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκε νωρίτερα στα επίπεδα των 40,655 δολαρίων.