• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
10:48 - 23 Δεκ 2011

Πράσινο φως στην ΑΜΚ 400 εκατ. ευρώ της Πειραιώς

Ιδιαίτερα σημαντική η ΑΜΚ, καθώς θα θωρακιστεί κεφαλαιακά η Τράπεζα, τόνισε ο Μιχάλης Σάλλας.
Εγκρίθηκε ομόφωνα με απαρτία 43%, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς ύψους 400 εκατ. ευρώ με έκδοση προνομιούχων μετοχών υπέρ του ελληνικού δημοσίου, κατά τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων. Με την ΑΜΚ ο δείκτης Core Tier 1 της Τράπεζας θα διαμορφωθεί κατά μία ποσοστιαία μονάδα υψηλότερα, ενώ η τιμή της έκδοσης θα είναι στα 0,30 ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τράπεζας, κ. Μιχάλη Σάλλα, η αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντική υπό αυτές τις συνθήκες, καθώς θα θωρακιστεί κεφαλαιακά η τράπεζα.

Ο ίδιος τόνισε τις απώλειες που υπέστησαν οι ελληνικές τράπεζες από τις συνέπειες των αποφάσεων των ευρωπαϊκών Συνόδων για "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι αναμένεται και η έκθεση της BlackRock για το εύρος των απωλειών που θα πρέπει να υπάρξει λόγω των προβληματικών δανείων.

Αναφορικά με τον αν θα πρέπει στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων να συμμετάσχουν και οι αυτόνομοι ιδιώτες ομολογιούχοι, ο κ. Σάλλας εξέφρασε την αντίθεση του λέγοντας ότι «δεν πρέπει οι ιδιώτες επενδυτές να υποστούν απώλειες αλλά αυτό δεν είναι δική μου απόφαση».
Τελευταία τροποποίηση στις 26/12/2011 - 12:15