• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
13:08 - 16 Νοε 2015

Το ηγετικό πόκερ του Μάκη Βορίδη

Μπορεί ο Άδωνης Γεωργιάδης να υποστηρίζει χολωμένος ότι «ο Βορίδης αυτοκτόνησε πολιτικά», μετά την απόφασή του να στηρίξει δημόσια την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, ωστόσο, ο Μάκης φαίνεται πως έχει μακρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό.

Η κίνησή του, εν πρώτοις, ακολούθησε την κάθετη άρνηση του νυν προέδρου Β. Μεϊμαράκη να του παραχωρήσει θέση Αντιπροέδρου στο κόμμα, προκειμένου να ενισχύσει τις θέσεις επιρροής του.

Η συμπόρευση με τον Περιφερειάρχη, ήταν σχεδόν μονόδρομος και έχει τα πλεονεκτήματά της. Κι αυτό, γιατί σε κάθε περίπτωση, είτε δηλαδή ο νεαρός υποψήφιος εκλεγεί Πρόεδρος της ΝΔ, είτε αποτύχει, ο κ. Βορίδης θα είναι ο αδιαφιλονίκητος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αυτού του τμήματος της Κεντροδεξιάς, γεγονός που θα τον καταστήσει διακριτό πόλο στην εσωτερική γεωγραφία κόμματος και Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Απλά πράγματα…