Εμμέσως πλην σαφώς υπονοείται, στο εν λόγω σημείωμα, ότι σε περίπτωση που η Ευρώπη παύσει να συμμετέχει, σε εκτός συνόρων πολέμους και εμφύλιες συρράξεις, ο ετήσιος τζίρος της αμυντικής της βιομηχανίας θα μειωθεί και κάτι τέτοιο θεωρείται πως θα έχει επιπτώσεις στην διατήρηση των θέσεων εργασίας.
Υποστηρίζεται, όμως, και ...κοσμίως ότι «ο κλάδος αντιμετωπίζει σήμερα προκλήσεις, όπως είναι η μείωση των αμυντικών δαπανών της ΕΕ που επηρεάζει τις επενδύσεις στην Έρευνα και την Καινοτομία, ο αυξημένος ανταγωνισμός στην παγκόσμια αγορά, η εφαρμογή του ρυθμιστικού πλαισίου της εσωτερικής αγοράς για την άμυνα και τη στήριξη των ΜΜΕ που συνδέονται με την άμυνα σε καιρούς λιτότητας».
Γι’ αυτό ίσως -για την διατήρηση των θέσεων εργασίας στην ευρωπαϊκή πολεμική βιομηχανία δηλαδή- παρατηρείται και μία έλλειψη προθυμίας, για την πραγματοποίηση αντιπολεμικών εκδηλώσεων στην Ευρώπη των αξιών και των αρχών!
Νίκος Ρούσσης