• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Οι Γερμανοί έκαναν το «θαύμα» τους και με τα εμβόλια
12:55 - 09 Απρ 2021

Οι Γερμανοί έκαναν το «θαύμα» τους και με τα εμβόλια

 Το αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί στην Ευρώπη σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca (κατά κύριο λόγο με ευθύνη της Γερμανίας), δεν αφήνει ανεπηρέαστη και την Ελλάδα. 

Η χειρότερη επίπτωση αυτής της σύγχυσης είναι ότι φουντώνει η δυσπιστία των πολιτών, ακόμη και εκείνων που δεν εντάσσονται στο αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Στην κυβέρνηση υπάρχει προβληματισμός και σκέψεις για το πώς θα αντιμετωπιστεί το θέμα, ενώ η Επιτροπή Εμβολιασμών προσπαθεί κατά τα φαινόμενα να βρει μία χρυσή τομή μεταξύ του ευρωπαϊκού χάους και της επιφυλακτικότητας των πολιτών.

Μάλλον αυτό οδηγεί πάντως στο να εμβολιαστούν νωρίτερα οι νεότερες ηλικίες, πιθανώς 50-60 ετών, αλλά μοιραία θα σημάνει κάποιες καθυστερήσεις για τις εναπομείνασες ομάδες των 65-70.

Όπως και να ‘πει, όλη η φασαρία που προκαλείται για λόγους που δύσκολα μπορεί να εξηγηθούν επιστημονικά, ήταν κάτι που δεν χρειαζόταν σε αυτή τη φάση της πανδημίας.