• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Σπέκουλα για προκήρυξη εκλογών από Μητσοτάκη και πρόταση μομφής από Τσίπρα
13:41 - 16 Δεκ 2022

Σπέκουλα για προκήρυξη εκλογών από Μητσοτάκη και πρόταση μομφής από Τσίπρα

Εν όψει του Σαββάτου, τελευταίας ημέρας συζήτησης του προϋπολογισμού του 2023 η πολιτική σπέκουλα πήρε δυσανάλογα μεγάλες διαστάσεις. 

Για κάποιον απροσδιόριστο λόγο, κάπως καλλιεργήθηκε και διακινήθηκε η βεβαιότητα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προκηρύξει τις εκλογές κατά την ομιλία του. Από το Μαξίμου διέψευδαν οτιδήποτε σχετικό με έμφαση και ένταση.

Παράλληλα, σε άλλους κύκλους δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι ο Τσίπρας θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Ποιοι και πώς το φαντάστηκαν αυτό είναι άγνωστο. Πάντως μία τέτοια κίνηση θα ήταν απολύτως άστοχη. Η συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού ισοδυναμεί με τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης και το μόνο που θα κατόρθωνε κανείς με μία πρόταση μομφής, θα ήταν να παραταθεί για τρεις ημέρες μία διαδικασία, άνευ λόγου.

Παράλληλα δε, ο Αλέξης Τσίπρας θα χαράμιζε ένα κοινοβουλευτικό του όπλο, το οποίο έστω και για λόγους εντυπώσεων και καλλιέργειας κλίματος, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αργότερα.

Πέραν αυτού, κυβέρνηση ποτέ δεν έπεσε από πρόταση δυσπιστίας…