Όπως γίνεται σαφές σχεδόν σε όλες τις μετρήσεις, με τελευταία αυτή της εταιρείας Interview, η ΝΔ σταθεροποιείται στα ιστορικά χαμηλά της επίπεδα και πάντως με κάποιες τάσεις ανάκαμψης, ενώ στη δεύτερη θέση και με σημαντική διαφορά πάνω από δέκα μονάδες, εμφανίζεται η Πλεύση Ελευθερίας με το ΠΑΣΟΚ να παραμένει στάσιμο στη ζώνη του 12%-13%.
Το μεγάλο ερώτημα είναι αν η εικόνα αυτή είναι πλέον παγιωμένη ή αν μπορεί να ανατραπεί.
Ως προς αυτά, έχει ενδιαφέρον να παρατηρήσει κάποιος πώς αντιμετωπίζουν αυτά τα νέα δεδομένα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Πέραν της ασύμμετρης αισιοδοξίας του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος επιμένει ότι εκλογικός του στόχος είναι να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μεταξύ των συνεργατών του διαπιστώνεται μία… παθητική αισιοδοξία.
Με λίγα λόγια, πιστεύουν και μάλιστα με βεβαιόητα, ότι η Πλεύση Ελευθερίας δεν θα αντέξει για πολύ σε αυτά τα υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά.
Κοινώς, στο ΠΑΣΟΚ περιμένουν απλώς να «ξεφουσκώσει» η Πλεύση και… όλα καλά.