Το εξώφυλλο απεικονίζεται βαριά «τραυματισμένος» ένας αετός, που είναι το εθνικό πτηνό των ΗΠΑ.
Η εικόνα συνοδεύεται από τον τίτλο «Έμειναν μόνο 1361 ημέρες», προφανώς μέχρι να ολοκληρωθεί η θητεία Τραμπ. Και δεν έχουν άδικο. Ο Τραμπ με φωνακλάδηκες και αντιφατικές πολιτικές έχει ανατρέψει όσα ξέραμε για τις διεθνείς σχέσεις μέχρι σήμερα. Παράλληλα, η αναξιοπιστία του είναι πρωτοφανής και έχει βγάλει έξω από τα νερά τους και τις διεθνείς αγορές, οι οποίες αναμενόταν προεκλογικά να έχουν οφέλη από τις πολιτικές του.
Στο editorial του βρετανικού περιοδικού σημειώνεται πως ο Τραμπ έχει ήδη προκαλέσει μόνιμη βλάβη στις ΗΠΑ και χαρακτηρίζει τις «υπερδραστήριες» πρώτες 100 ημέρες της θητείας Τραμπ ως τις πλέον επιδραστικές σε σύγκριση με κάθε άλλον πρόεδρο του αιώνα ίσως δε ακόμη και από την εποχή του Φραγκλίνου Ρούζβελτ.
Και ακόμα υπογραμμίζεται: «Ο Ντόναλντ Τραμπ ηγείται ενός επαναστατικού πρότζεκτ με σκοπό την αλλαγή της οικονομίας, της γραφειοκρατίας, του πολιτισμού και της διεθνούς πολιτικής, ακόμα και της ίδιας της ιδέας της Αμερικής. Το ερώτημα για τις επόμενες 1361 ημέρες είναι: Θα τα καταφέρει;»
{https://x.com/TheEconomist/status/1915365445521084480}








