• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
17:08 - 10 Μάι 2007

Ο «Επαναστατικός Αγώνας» έχει αντιληφθεί την ανικανότητα της ΕΛΑΣ και προκαλεί

Το βασικότερο συμπέρασμα από την «σκληρή» προκήρυξητου «Επαναστατικού Αγώνα» είναι ότι η συγκεκριμένη οργάνωση προσπαθεί να δώσει την εντύπωση ότι βρίσκεται σε πόλεμο με την Ελληνική Αστυνομία, την οποία μάλίστα απειλεί ευθέως και απροσχημάτιστα με ανταπόδοση των ίσων. Γεγονός που σημαίνει ότι προσπαθεί να επιβάλειτην άποψη –που δυστυχώς πολλά μήντια υιοθετούν με την φρασεολογία που χρησιμοποιούν- ότι η ΕΛΑΣ είναι ένας αυτόνομος οργανισμός και όχι βραχίονας της πολιτείας και ταυτόχρονα να δείξει ότι την έχει σε πολύ χαμηλή εκτίμηση και δεν την φοβάται καθόλου.

Πέρα από τις απειλές κατά προσώπων και θεσμών , ή μέσα από αυτές, το μήνυμα που βγαίνει είναι ότι κατά τον «Επαναστατικό Αγώνα», η ΕΛΑΣ είναι ένας μηχανισμός καταστολής, αλλά πολύ μικρών δυνατοτήτωνκαι αυτό προκύπτει τόσο από το θράσος των ενεργειών των μελών της οργάνωσης , όσο και από το θράσος που χαρακτηρίζει το πνεύμα της προκήρυξης. Δυστυχώς, η τρομοκρατική οργάνωση έχει κατά 50% δίκιο, Η ΕΛΑΣ δεν είναι μηχανισμός καταστολής, όχι τόσο επειδή ζούμε σε δημοκρατία και δεν μπορεί να δράσει με σκληρότητα,αλλά κυρίως γιατί είναι απολύτως αναποτελεσματικός και επομένως είναι σωστή η εκτίμηση ότι οι δυνατότητεςείναι πολύ μικρές. Οπότε «δικαιολογείται» και το θράσος.

Μπροστά στην πραγματικότητα της ανικανότητας της ΕΛΑΣ και της ηγεσίας της, γίνεται κατανοητός ο καημός του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Πολύδωρα, που με απόγνωση ξεστόμισε αυτό που αισθάνεται

Προκαλώντας την οργή κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Είπε ο άνθρωπος ότι κουβαλάει σταυρό και κάνει αγγαρεία ως πολιτικός προϊστάμενος της ελληνικής αστυνομίας. Φυσικά έχει και ο ίδιος ευθύνες για το κατάντημά της, αλλά ακόμη περισσότερες ευθύνες έχει για τις ανοησίες που είπε και έκανε κατά καιρούς. Ωστόσο, δεν μπορούμε να του αποδώσουμε και όλο το φταίξιμο επειδή οι στρατηγοί, τα στελέχη και τα απλά αστυνομικά όργανα είναι κυριολεκτικά …για τα μπάζα.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση δεν έχει τα κότσια να ανασκολοπίσει πλήρως την ΕΛΑΣ και να την αναδιοργανώσει εκ βάθρων. Δεν θα το μπορούσε ίσως και καμία άλλη κυβέρνηση, πέρα από το ότι είναι αδύνατος να καταργηθεί έστω και για πέντε λεπτά ο κρατικός μηχανισμός που έχει την ευθύνη της διατήρησης της ασφάλεια και της έννομης τάξης. Από την άλλη πλευρά όμως είναι σαφές ότι δεν μπορεί να συνεχισθεί η σημερινή κατάσταση, γιατί σε λίγο θα γίνουμε ζούγκλα. Αρα πρέπει να παρθούν μέτρα καινα γίνουν προσπάθειες, προκειμένου η ΕΛΑΣ να μπορεί να εκτελέσει το έργο που της ανατίθεται από τους νόμους και τις γραφές και πάντα σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Αυτό δεν μπορούν να το κάνουν οι σημερινοί στρατηγοί της ΕΛΑΣ και μάλλον δεν θα μπορούν ούτε και οι επόμενοι. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει η πολιτική βούληση και η συναίνεση, να εδραιωθεί ένα σύστημα αξιοκρατίας, να πάψουν για ένα διάστημα οι εφημερίδες και οι τηλεοράσεις να δικαιολογούν τον κάθε αναρχοαυτόνομο βάνδαλο, να καταλάβουν οι δικαστές το χρέος τους, να απαλλαγεί ο μηχανισμός από την διαφθορά που τον σαπίζει και κυρίως, να κληθούν από έξω άνθρωποι με γνώσεις και εμπειρίες για να σχεδιάσουν την αναδιάρθρωση, να εκπαιδεύσουν τους αστυνομικούς, να επιβάλουν την πειθαρχία στο σώμα και νααλλάξουν τη νοοτροπία των στελεχών και των απλών οργάνων.

Δύσκολα πράγματα όλα αυτά, αλλά και δεν πάει άλλο. Από κάπου πρέπει να γίνει επί τέλους η αρχή.

Αγγελος Στάγκος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.