• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
14:54 - 24 Οκτ 2006

Λεβεντάκης: Σε καθυστέρηση δάνεια των Belcot, Βιβατόμ, Ελληνικά Εκκοκκιστήρια προς την ΑΤΕ

Να μεταφέρει σε οριστική καθυστέρηση όλους τους λογαριασμούς των δανείων των εταιρειών Belcot, Βιβατόμ και Ελληνικά Εκκοκκιστήρια αποφάσισε η Αγροτική Τράπεζα. Η διοίκηση της Λεβεντάκης έχει ζητήσει ακρόαση προς διακανονισμό των υποχρεώσεων της προς την ΑΤΕ.



Σημειώνεται ότι η Λεβεντάκης, λόγω απορρόφησης των κλάδων εκκόκκισης των εταιρειών Belcot και Βιβατόμ, έχει αναλάβει στο εισφερθέν παθητικό το ποσό των 9.873.420,87 ευρώ συνολικά από τις χορηγηθείσες στην κάθε μια εισφέρουσα εταιρεία από την ΑΤΕ πιστώσεις, χωρίς να έχει αναδεχθεί την εκπλήρωση των χορηγητικών συμβάσεων των ανωτέρω εταιρειών. Αντίστοιχα, απέκτησε και τα ακίνητα των ανωτέρω εταιρειών επί των οποίων έχουν εγγραφεί προσημειώσεις προς εξασφάλιση των χορηγήσεων της ΑΤΕ.

Το ποσό των 9,873.420,87 ευρώ έχει ήδη καταχωρηθεί στις υποχρεώσεις της εισηγμένης στις δημοσιευθείσες καταστάσεις κατά την συγκεντρωτική μεταφορά των λογιστικών εγγράφων κάθε κλάδου συγχρόνως με την ολοκλήρωση της απορρόφησης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ορκωτών ελεγκτών η συνολική αγοραία και πραγματική αξία των ακινήτων που εισφέρθησαν στην εισηγμένη και επί των οποίων έχουν εγγραφεί οι προσημειώσεις της ΑΤΕ δεν υπερβαίνει το ποσό των 4.848.627,40 ευρώ.

Η μεταφορά σε οριστική καθυστέρηση των λογαριασμών της Ελληνικά Εκκοκκιστήρια δεν αξιολογείται για την εισηγμένη, δεδομένου ότι η συμμετοχή του 19,8% της εισηγμένης έχει ήδη αναπροσαρμοσθεί κατά τη σύνταξη των λογιστικών και οικονομικών καταστάσεων εντός της χρήσεως 2005 όπως αναμορφώθηκαν και επαναδημοσιεύθηκαν και δεν απαιτείται περαιτέρω αποτίμηση.

Η Λεβεντάκης επισημαίνει πως οι εξελίξεις αυτές δεν έχουν επιπτώσεις επί των οικονομικών καταστάσεων της 30-6-2006, διότι η απόφαση της ΑΤΕ είναι μεταγενέστερη. Ομοίως και για τις καταστάσεις της 30-09-2006 που θα δημοσιευθούν δεν θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις επειδή ήδη τα οφειλόμενα ποσά προς την ΑΤΕ σύμφωνα με τα ΔΛΠ έχουν αξιολογηθεί ως ευρισκόμενα σε καθυστέρηση.