• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
09:19 - 14 Μάι 2010

Στάση αναμονής από τους επενδυτές στο ΧΑ - Πτωτικές τάσεις στην Ευρώπη - Με απώλειες αποχαιρετά την εβδομάδα η Ασία

(upd) Σταθεροποιητικό προς πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές για τη σημερινή συνεδρίαση ενώ πτωτικό άνοιγμα αναμένεται για τις ευρωπαϊκές αγορές στον απόηχο της πτώσης σε ΗΠΑ και Ασία. Ο χαμηλός τζίρος προβληματίζει τους παράγοντες της αγοράς που ζητούν από το ΧΑ να μειώσει το ωράριο λειτουργίας.
Από την άλλη η αγορά δείχνει πως οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής και παρά τις χθεσινές απώλειες φαίνεται πως υπάρχει μία διάθεση για αντίδραση, αλλά χρειάζεται ένας καταλύτης που θα κινητοποιήσει τους αγοραστές και κυρίως τους ξένους επενδυτές που αυτή την περίοδο απέχουν.

Proton Bank

Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν χαμηλότερα ακολουθώντας τις απώλειες σε ΗΠΑ και Ασία με τους επενδυτές να εστιάζουν το βλέμματα στις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, στη βιομηχανική παραγωγή και στα στοιχεία του δείκτη εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν. Περιμένουμε σταθεροποιητικό προς πτωτικό άνοιγμα για την εγχώρια αγορά.

Marfin
Περιμένουμε μία ακόμα νευρική συνεδρίαση με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής.

Beta
Η αβεβαιότητα στην αγορά είναι υψηλή η τάση δεν είναι ξεκάθαρη και οι όγκοι των συναλλαγών είναι χαμηλοί.

Πτωτικές τάσεις στις ευρωαγορές

Πτωτικές τάσεις επικρατούν κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας – μιας ιδιαίτερα ασταθούς εβδομάδας – στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ευρωζώνης δεν παύουν να συνιστούν τον μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» των επενδυτών.

Οι δείκτες βρίσκονται στο κόκκινο, ακολουθώντας τόσο τις χθεσινές απώλειες στη Wall Street, όσο και εκείνες σήμερα στην Ασία. Πτωτικά οι τράπεζες και ο μεταλλουργικός κλάδος.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FSTE 100 υποχωρεί 0,5% στις 5.406 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC χάνει 0,7% στις 3.703 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX σημειώνει απώλειες 0,4% στις 6.227,08 μονάδες.

Με απώλειες αποχαιρετά την εβδομάδα η Ασία

Με απώλειες αποχαιρετούν την εβδομάδα οι ασιατικές αγορές, με το βλέμμα στραμμένο για ακόμη μια φορά στην Ευρώπη. Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα Ισπανία και Πορτογαλία, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ελλάδας και προκειμένου να μειώσουν τα υπέρογκα ελλείμματά τους, αναμένεται να πλήξουν την ανάπτυξη, αναφέρουν οι αναλυτές. Πτώση 0,8% για τον δείκτη MSCI Asia Pacific.

Πτώση 1,21% για τον Topix στην Ιαπωνία. Ο Nikkei 225 έκλεισε στις 10.4620 μονάδες, ήτοι απώλειες 1,49%. Στο -0,34% ο δείκτης Hang Seng στο Xονγκ Κονγκ. Ο CSI 300 στην Κίνα έκλεισε στις 2.869 μονάδες, χάνοντας 0,60%.

Απώλειες για τέταρτη ημέρα για το αργό πετρέλαιο. Ο μαύρος χρυσός υποχωρεί 0,8% στα 73,80 δολάρια. Το γιεν ενισχύεται έναντι των 13 από τα 16 κύρια νομίσματα. Το ευρώ στα 1,2547 δολάρια, από 1,2535 δολάρια μια ημέρα νωρίτερα και στα 116,55 γιεν, από 116,27 γιεν.

Μεγάλη ήταν η πτώση χθες στη Wall, καθώς ο Dow Jones υποχώρησε 1% στις 10.781 μονάδες, ο S&P 500 έχασε 1,22% στις 1.157 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε στο -1,3% στις 2.394 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 14/05/2010 - 10:48