• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
11:43 - 06 Σεπ 2010

Συγκρατημένα κέρδη στις ευρωαγορές- Κλειστή σήμερα η Wall

Μικρή άνοδο καταγράφουν στην έναρξη της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, διευρύνοντας τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας κι ενώ η αισιοδοξία συνεχίζεται στους κύκλους των επενδυτών, μετά τα ικανοποιητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ την περασμένη Παρασκευή. Κλειστή θα παραμείνει σήμερα Δευτέρα η Wall, για τους εορτασμούς της Labor Day.
Κέρδη 0,04% καταγράφει ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600. Από τις αρχές του Σεπτέμβρη ο δείκτης έχει κερδίσει κοντά στο 4%, ενώ από τις αρχές του έτους μετρά κέρδη της τάξης του 3%.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,19% στις 5.348 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 0,13% στις 6.143 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,13% στις 3.677 μονάδες.

Ανοδικά κινείται ο τραπεζικός κλάδος. Στο +0,58% η Lloyds, στο +0,64% η Commerzbank.

Κέρδη 2,20% για τη Veolia Environnement, μετά την αναβάθμιση της σύστασης της μετοχής της σε buy από sell από τη Citigroup.

Άνοδος 1,86% για τη βρετανική easyJet, μετά την ανακοίνωσή της ότι τον Αύγουστο η κίνηση των επιβατών αυξήθηκε σημαντικά.

Με ρυθμούς ρεκόρ «έτρεξε» κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους η ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής στη Βρετανία, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ομοσπονδία Εργοδοτών Μηχανικών (Engineering Employers Federation-EEF). Ο αριθμός των βιομηχάνων που ανακοίνωσαν αύξηση των πωλήσεών τους, κατά το τρίμηνο που έληξε το Σεπτέμβριο, ξεπέρασε τον αριθμό εκείνων που ανακοίνωσαν πτώση πωλήσεων, κατά 33%, έναντι 30% τo αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα από τότε που ξεκίνησε η EEF να συντάσσει αναφορές.



Τελευταία τροποποίηση στις 06/09/2010 - 13:16