• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
16:35 - 18 Φεβ 2011

Ελαφριά άνοδος στη Wall - Συνεχίζει πτωτικά η Φρανκφούρτη

(upd) Στο "πράσινο" γύρισαν οι βασικοί δείκτες της Wall, παρουσιάζοντας αυτή την ώρα σταθεροποιητικές τάσεις, έπειτα από τις οριακές διακυμάνσεις που κατέγραψαν στην έναρξη των συναλλαγών. "Βαρίδι" στο αμερικάνικο χρηματιστήριο τα αρνητικά αποτελέσματα που σημείωσε στο δεύτερο τρίμηνο χρήσης η Campbell Soup Co. Το “βλέμμα” αγορών και επενδυτών “μοιράζεται” σήμερα, καθώς είναι στραμμένο από τη μία στη σύνοδο του G20 με θέμα την αντιμετώπιση των παγκόσμιων  ανισορροπιών και από την άλλη στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια  Αφρική, καθώς συνεχίζονται οι αντι-κυβερνητικές διαδηλώσεις στη Λιβύη, την Υεμένη, το Ιράν  και το Μπαχρέιν. Την ίδια στγμή, μεικτές τάσεις καταγράφουν οι βασικοί δείκτες των ευρωπαικών χρηματιστηρίων με τη Φρανκφούρτη μόνο να διαπραγματεύεται σε θετικό έδαφος.  

Πιο αναλυτικά, ο Dow Jones κινείται ανοδικά κατά 0,23% στις 12.319 μονάδες, ο S&P 500 μειώνεται κατά 0,10% στις 1.340 μονάδες και τέλος, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,12% στις 1.340 μονάδες.


Ταυτόχρονα, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,30% στις 6.062 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 μειώνεται κατά 0,06% % στις 4.148 μονάδες κα τέλος, στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,13% στις 7.414 μονάδες.

 

Πτώση κερδών και εσόδων ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο χρήσης η Campbell Soup Co. ενώ υποβάθμισε τις προβλέψεις της για το 2011. Σύμφωα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη ύψους 233 εκατ. δολ. ή 74 cents ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Οι πωλήσεις υποχώρησαν 1% στα 2,13 δισ. δολ. Αναλυτές τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 71 cents ανά μετοχή με πωλήσεις 2,15 δισ. δολ. Για το 2011 η Campbell ανακοίνωσε ότι περιμένει οι πωλήσεις να παραμείνουν σχεδόν αμετάβλητες (συν ή μείον 1%) και τα κέρδη ανά μετοχή να υποχωρήσουν από 1% έως 3%.

 

 

Εν τω μεταξύ, σε νέα αύξηση του ορίου των υποχρεωτικών τραπεζικών αποθεμάτων, κατά 0,5% προχώρησε η Κίνα, σε μια ακόμη προσπάθεια σύσφιξης της νομισματικής της πολιτικής, με στόχο τη συγκράτηση του πληθωρισμού. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά μέσα στο 2011 και την όγδοη φορά από τις αρχές του 2010 που η Κίνα προβαίνει στην εν λόγω κίνηση. Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από τις 24 Φεβρουαρίου.


Να σημειωθεί ότι η έκτακτη χρηματοδότηση μίας ημέρας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παρέμεινε στο συνήθιστα υψηλό επίπεδο των 16 δις ευρώ την Παρασκευή, εντείνοντας τις ανησυχίες της αγοράς ότι μία τράπεζα της ευρωζώνης ενδέχεται να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα χρηματοδότησης. Πρόκειται για την υψηλότερη διευκόλυνση αυτού του είδους που έχει παράσχει η ΕΚΤ από τον Ιούνιο του 2009. Το αντίστοιχο ποσό κυμαινόταν μόνο στα 1,2 δις ευρώ στις αρχές της εβδομάδας, πριν εκτοξευτεί την Τρίτη. Η ΕΚΤ δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για τα στοιχεία και αρνήθηκε να εξηγήσει τους λόγους της ανόδου.

Τελευταία τροποποίηση στις 18/02/2011 - 18:08