Σε αυτό το κλίμα ο Stoxx Europe 600 υποχωρεί κατά -0,46%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 παρουσιάζει απώλειες -0,54%, στη Γαλλία ο CAC 40 υποχωρεί κατά -0,82% και ο γερμανικός DAX 30 χάνει -0,38%. Πτώση -1,87% καταγράφει στη Μαδρίτη ο Ibex 35 και απώλειες -0,72% καταγράφει στο Μιλάνο ο FTSE MIB.
Από την άλλη πλευρά ράλι ανόδου πραγματοποιεί η μετοχή της Ericsson που έφτασε το +9,01%, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι παραμένει αύξηση της κερδοφορίας της στο β΄ μισό του 2013. Αντίθετα, απώλειες -5,20% παρουσιάζουν οι μετοχές της AstraZeneca, καθώς η βρετανική φαρμακοβιομηχανία ανέφερε ότι είναι πιθανό να συνεχισθεί η μικρή κερδοφορία και μέσα στο 2013.
Απώλειες καταγράφουν και οι τραπεζικές μετοχές, με την Banco Santander να χάνει -3,11% μετά τις νέες ζημίες που κατέγραψε στο τέταρτο τρίμηνο και το σύνολο του έτους. Πτώση -1,24% καταγράφει η μετοχή της Barclays, ενώ -0,50% κάτω βρίσκεται η μετοχή της HSBC Holdings.
Κατά -1,55% υποχωρεί η μετοχή της Royal Dutch Shell, ενώ η μετοχή της Commerzbank βρίσκεται στο -2,57%. Αντίθετα κέρδη +1,33% καταγράφει η μετοχή της Deutsche Bank.
Δες περισσότερα άρθρα του Reporter.gr όταν αναζητάς ειδήσεις στην Google
Πτωτικά κινούνται σήμερα οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την ανακοίνωση των αρνητικών στοιχείων για την οικονομία των ΗΠΑ, ενώ η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (FED) επεσήμανε ότι η ανάπτυξη σταμάτησε τους τελευταίους μήνες.
Τελευταία τροποποίηση στις 31/01/2013 - 15:24



