• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
13:06 - 21 Φεβ 2013

Χ.Α: Απώλειες ελλείψει καταλυτών

Στο "κόκκινο" τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω της FED.

Σημαντικές απώλειες κατέγραφε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, με το διεθνές αρνητικό κλίμα να επηρεάζει την ψυχολογία ελλείψει εγχώριων καταλυτών.
Ο γενικός δείκτης ATG έχανε 1,12% στις 1.027,82 μονάδες, ενώ αντίθετα οι τράπεζες FTATBNK κέρδιζαν 0,45%.
Οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο και ειδικότερα στη Τράπεζα Πειραιώς παραμένουν στο επίκεντρο , καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα στον εγχώριο τύπο, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή θα έχει ολοκληρωθεί η εξαγορά της Millennium Bank από τον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς. Η μετοχή της Πειραιώς κέρδιζε 0,35%.
"Η αγορά άνοιξε αρχικά επηρεασμένη από το αρνητικό διεθνές κλίμα και επιχειρεί τώρα να ισορροπήσει αναζητώντας τον καταλύτη που θα αλλάξει την ψυχολογία", σχολίασε ο Τάκης Ζαμάνης, επικεφαλής διαπραγμάτευσης στην Beta Χρηματιστηριακή.
Σημαντικές απώλειες 2,68% κατέγραφε η μετοχή του ΟΠΑΠ . Ο πρωθυπουργός είπε την Τρίτη, σε Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες, ότι η ιδιωτικοποίηση της εταιρίας θα έχει ολοκληρωθεί τον Απρίλιο.
Η ΕΥΑΘ ενισχυόταν 0,48%. Νωρίτερα, το ΤΑΙΠΕΔ δημοσίευσε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εξαγορά ποσοστού 51% στην εταιρία. Η προθεσμία για την υποβολή του ενδιαφέροντος λήγει στις 19 Απριλίου.

Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

ην αρνητική αντίδραση των αγορών προκάλεσε η απόφαση της FED για την τροποποίηση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης(QE).

Όλοι οι δείκτες στην Ευρώπη διευρύνουν από το πρωί τις απώλειες τους. Ο Stoxx Europe600 έχει πτώση -1,06%, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη υποχωρεί -1,51% και ο CAC 40 χάνει επίσης -1,69%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται με πτώση -1,23%, ενώ αντίστοιχο είναι το κλίμα σε Μαδρίτη και Μιλάνο, με τον Ibex 35 να βρίσκεται στο -2,00% και ο FTSE MIB να χάνει -2,02%
Την ίδια στιγμή, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των τραπεζικών ομίλων και των μεταλλευτικών εταιρειών, όπως της BHP Billiton που υποχωρεί κατά -2,56%.