• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
XA: Σταθεροποιητική συνεδρίαση με αποκόμιση κερδών
11:43 - 07 Αυγ 2015

XA: Σταθεροποιητική συνεδρίαση με αποκόμιση κερδών

Με σταθεροποιητικές διαθέσεις ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ με κύρια χαρακτηριστικά την πρώτη ώρα της συνεδρίασης τα ήπια κέρδη των τραπεζών αλλά και τις απώλειες για ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, και COCA COLA.

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει αυτή την ώρα κέρδη της τάξης του 1,30% στις 675 μονάδες με αξία συναλλαγών λίγο πάνω από τα 20 εκατ. ευρώ. Έμπειροι χρηματιστές δεν αποκλείουν να υπάρξει σήμερα και ένα profit taking βραχυπρόθεσμων κερδών καθώς πέραν της συνεδρίασης της Δευτέρας κατά τη διάρκεια της οποίας επηρεάστηκε το σύνολο των μετοχών, τα μη τραπεζικά χαρτιά διαφοροποιήθηκαν και μάλιστα ορισμένα καταγράφουν σημαντικές αποδόσεις.

Καλύτερη συμπεριφορά επιδεικνύει για δεύτερη μέρα η μετοχή της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ που καταγράφει άνοδο 5,2% στα 0,6 ευρώ. Με κέρδη3,2% στα 0,129 ευρώ η ALPHA BANK και άνοδος 4,2% στα 0,149 ευρώ για την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Αντίθετα, πτωτικά, 1,64% στα 0,06 ευρώ κινείται η EUROBANK, ενώ απώλειες 1,4% σημειώνει ο ΟΤΕ, 1,84% τα ΕΛΠΕ ενώ 0,56% είναι οι απώλειες αυτή την ώρα για τοN ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ.

Τα κέρδη στον Γενικό Δείκτη οδηγούν εκτός από τις τράπεζες, η FOLLI – FOLLIE με +4,38%, η JUMBO και ο ΤΙΤΑΝ με κέρδη 2,3% και 2,5% αντίστοιχα αλλά και ο ΟΠΑΠ με +2,78%.

Στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση, το ΥΓΕΙΑ και η ATTICA BANK κερδίζουν 8,33% και 3,13% αντίστοιχα ενώ ΑΝΕΜΟΣ και FRIGOGLASS υποχωρούν 1,23% και 1,60% αντίστοιχα.

Άπαντες οι παράγοντες της αγοράς σημειώνουν το προφανές σημείο κλειδί που θα καθορίσει και την βραχυπρόθεσμη τάση που δεν είναι άλλο από την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών και βεβαίως ο τελικός λογαριασμός που θα προκύψει από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.