• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
16:00 - 21 Μαρ 2008

Rebound στο δολάριο!

Η BNP Paribas "βλέπει" γύρισμα στην αγορά των εμπορευμάτων εκδηλώνοντας bearish στάση και προβλέπει ότι οι νέες επενδυτικές ευκαιρίες εντοπίζονται στην αγορά των νομισμάτων και ειδικότερα στο δολάρια, το οποίο θα δεχθεί σημαντική ανάκαμψη. Νωρίτερα, προς τη πρώτη του εβδομαδιαία άνοδο σε περίοδο ενός μήνα οδεύει το δολάριο έναντι του ευρώ αλλά και του γεν, στον απόηχο της απόφασης της Federal Reserve να προχωρήσει σε μικρότερη του αναμενόμενου μείωση του βασικού επιτοκίου του αμερικανικού νομίσματος.

Tο δολάριο ενισχύθηκε έναντι της λίρας αλλά και του ελβετικού φράγκου αυτή την εβδομάδα, και οι αναλυτές προβλέπουν νέα άνοδο έναντι του γεν την επόμενες μέρες, ίσως και μέχρι το 101.

Ειδικότερα, η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου έφτασε το 1,5430, καταγράφοντας άνοδο κατά 1,4% τις προηγούμενες πέντε μέρες. Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε στα 99,44 γεν, σημειώνοντας κέρδη της τάξεως του 0,4% σε επίπεδο εβδομάδας.

Το ιαπωνικό νόμισμα έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Αύγουστο έναντι του ευρώ, και διαμορφώθηκε στο 153,53 (+1,1%).