• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Διακυμάνσεις στο άνοιγμα της Wall Street
17:04 - 17 Νοε 2015

Διακυμάνσεις στο άνοιγμα της Wall Street

Με οριακή άνοδο οι βασικοί αμερικανικοί δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (Dow Jones, Nasdaq, S&P), με τους επενδυτές να αποτιμούν τα εταιρικά αποτελέσματα. Ωστόσο, οι διακυμάνσεις δεν λείπουν στο ξεκίνημα της συνεδρίασης. 

Στο μέτωπο της οικονομίας, την πρώτη άνοδο εδώ και τρεις μήνες σημείωσε τον Οκτώβριο ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση κατά 0,2% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, Τρίτη, από την αμερικανική κυβέρνηση.

Οι τιμές ενέργειας, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, αυξήθηκαν κατά 0,3% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση τον Οκτώβριο. Εν τω μεταξύ, οι τιμές των τροφίμων σημείωσαν άνοδο 0,1%, τη μικρότερη εδώ και πέντε μήνες.
Αν εξαιρεθούν τρόφιμα και ενέργεια, ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 0,2% τον Οκτώβριο.

Παράλληλα, πτώση 0,2% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή τον Οκτώβριο του 2015 στις ΗΠΑ.