• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Απώλειες στις ευρωαγορές - "Βαρίδι" η Monte με -7,5%
19:37 - 22 Δεκ 2016

Απώλειες στις ευρωαγορές - "Βαρίδι" η Monte με -7,5%

Με αρνητικό πρωταγωνιστή –ποιον άλλον- τη Monte dei Paschi, τις «νωπές» ακόμα μνήμες από τα πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα αλλά και την αποχή πολλών επενδυτών εν μέσω εορταστικής περιόδου, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατέγραψαν σχετικά ήπιες απώλειες, με τη μεγαλύτερη πίεση να ασκείται στις τραπεζικές μετοχές.

Όσον αφορά την «ταλαιπωρημένη» ιταλική τράπεζα, η αποτυχία της να βρει βασικό επενδυτή και με τον κίνδυνο να ξεμείνει πλήρως από ρευστότητα, η μόνη λύση για τη διάσωσή της βρίσκεται στο ιταλικό δημόσιο, το οποίο και ενέκρινε μια αύξηση χρέους κατά 20 δις. ευρώ. Η μετοχή της Monte υποχώρησε κατά 7,5%, έχοντας πιάσει ιστορικό χαμηλό στα 15 ευρώ χθες.

Πιέσεις ασκήθηκαν ωστόσο και στον ευρύτερο ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο με τον εν λόγω δείκτη να σημειώνει πτώση 0,4%.

Στους υπόλοιπους δείκτες, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 υποχώρησε 0,21% στις 359 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 κατέγραψε άνοδο 0,32% στις 7.063 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε χαμηλότερα 0,11% στις 11.456 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,02% στις 4.834 μονάδες. Αντίστοιχα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε πτώση 0,41% στις 9.333 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο έκλεισε με απώλειες 0,49% στις 19.121 μονάδες.

Να σημειωθεί ότι αύριο το Χρηματιστήριο του Λονδίνου θα κλείσει νωρίτερα - στις 14:30 ώρα Ελλάδος. Τα υπόλοιπα χρηματιστήρια θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του χρυσού υποχωρεί 0,3% στα 1.130 δολ./oz. Παράλληλα, ανοδικά κινείται η τιμή του πετρελαίου μετά την χθεσινή πτώση που προκάλεσε η απροσδόκητη αύξηση των αποθεμάτων την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ. Ο μαύρος χρυσός ενισχύεται 0,7 στα 52,58 δολάρια ανά βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ ενισχύεται 0,2% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0439 από 1,0425 την προηγούμενη μέρα.

Στα μάκρο, στον φαρμακευτικό κλάδο, η Johnson & Johnson ξεκίνησε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της ελβετικής Actelion. Την προηγούμενη εβδομάδα, δημοσιεύματα υποστήριζαν πως για την ίδια εταιρεία ενδιαφερόταν και η γαλλική Sanofi.

"Ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης θα ξεπεράσει το 1% στο γύρισμα της χρονιάς, αγγίζοντας επίπεδα που έχει να 'δει' από τα τέλη του 2013, ενώ ανεβάζει ταχύτητα ο ρυθμός της Παγκόσμιας ανάπτυξης", σύμφωνα με το οικονομικό δελτίο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Τελευταία τροποποίηση στις 22/12/2016 - 19:56