• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Υποτονικά ξεκινά η εβδομάδα στις ευρωαγορές
10:51 - 28 Αυγ 2017

Υποτονικά ξεκινά η εβδομάδα στις ευρωαγορές

Με ήπιες μεταβολές κινούνται οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στον επόμενο γύρο των συνομιλιών για το Brexit και χωρίς να έχουν δεχτεί κάποιο ιδιαίτερο ερέθισμα από την ομιλία του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στο Jackson Hole την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάριο Ντράγκι, όπως και η πρόεδρος της Fed, Τζάνετ Γέλεν, επέλεξε να μην κάνει καμία αναφορά στο μέλλον της νομισματικής πολιτικής, απογοητεύοντας τους επενδυτές.

Παράλληλα, σήμερα ξεκινά και ο τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ της ΕΕ και της Βρετανίας. Ο αρμόδιος της ΕΕ για τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, Michel Barnier, είχε αναφέρει ότι ο νέος γύρος συνομιλιών θα αφορά στην αποσαφήνιση της στάσης της Βρετανίας σε διάφορα θέματα, όπως είναι οι οικονομικοί συμβιβασμοί. Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, η Βρετανία αναμένεται να ζητήσει ευελιξία όσον αφορά στις επικείμενες συνομιλίες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,45%. Ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,08%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,58% και ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,67%.

Παράλληλα, οι αγορές στρέφουν την προσοχή τους και στις τιμές του πετρελαίου, οι οποίες κινούνται ανοδικά, έπειτα από τις καταστροφές που άφησε πίσω του ο τυφώνας Χάρβεϊ στο Τέξας, οδηγώντας σε διακοπή εργασιών τα διυλιστήρια.

Τελευταία τροποποίηση στις 28/08/2017 - 11:14