• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Το Brexit προβληματίζει τις Ευρωαγορές
19:48 - 28 Μαρ 2019

Το Brexit προβληματίζει τις Ευρωαγορές

Αναποφάσιστες είναι οι κινήσεις σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με την προσοχή στραμμένη στο Brexit και στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας. 

Ο δείκτης των ευρωπαϊκών μετοχών διαμορφώθηκε στις 3.320 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,05%.

Ειδικότερα, στη Φρανκφούρτη ο DAX κινήθηκε ανοδικά κατά 0,08% στις 11.428 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 καθοδικά κατά 0,09% στις 5.296 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,56% στις 7.234 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό νότο, στη Μαδρίτη IBEX έχασε 0,6% στις 9.174 μονάδες και στο Μιλάνο ο MIB έκλεισε με πτώση 0,53% στις 21.080 μονάδες.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, καταψηφίστηκαν χθες στο κοινοβούλιο και οι οκτώ εναλλακτικές προστάσεις για το Brexit. H πρόταση που καταψηφίστηκε με το μικρότερο αριθμό βουλευτών αφορούσε τη μόνιμη παραμονή της χώρας στην τελωνειακή ένωση. Η Πρωθυπουργός της χώρας ενημέρωσε μέλη του συντηρητικού κόμματος ότι θα παραιτηθεί σε περίπτωση που υλοποιηθεί η συμφωνία για το Brexit. Αναμένεται να πραγματοποιηθεί ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για τη συμφωνία αποχώρησης για τρίτη φορά, ωστόσο η πιθανότητα υπερψήφισής της παραμένει χαμηλή.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος του βρετανικού κοινοβουλίου, Τζον Μπέκροου, αποδέχτηκε το αίτημα της βρετανικής κυβέρνησης για τη διεξαγωγή ψηφοφορίας στη συμφωνία του για το Brexit την Παρασκευή, λέγοντας πως πληροί τα κριτήρια που είχε θέσει.

Δημοσίευμα του Reuters κάνει λόγο για πρωτοφανείς προτάσεις από την πλευρά της Ασίας στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Κίνας. Και οι δύο πλευρές εργάζονται για να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να βάλουν ένα τέλος στον εμπορικό πόλεμο. Αξιωματούχοι και από τις δύο χώρες αναμένεται να συναντηθούν τις επόμενες ημέρες