• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
11:21 - 19 Νοε 2008

Τρισέ: Διανύουμε τη χειρότερη κρίση από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Δες περισσότερα άρθρα του Reporter.gr όταν αναζητάς ειδήσεις στην Google

Τη χειρότερη χρηματοπιστωτική κρίση από την περίοδο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο «βιώνει» η παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Σε συνέντευξή του στο Sky News Television ο Τρισέ σημείωσε: «Είναι η πρώτη φορά που κινδυνεύει η «καρδιά» του οικονομικού συστήματος των βιομηχανικά ανεπτυγμένων χωρών, καθώς παρατηρούνται εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις». Παράλληλα πρόσθεσε ότι υπό αυτή την έννοια «είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε κάτι τέτοιο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η κρίση θα επιλυθεί μέσω της παγκόσμιας συνεργασίας, καθώς οι μεγάλες οικονομικές δυνάμεις του πλανήτη είναι «όλες στην ίδια βάρκα», αλλά αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα για το πόσο θα διαρκέσει η κρίση.

Τέλος, ο κ. Τρισέ σημείωσε ότι η Βρετανία είναι ανά πάσα στιγμή καλοδεχούμενη στην ευρωζώνη, καθώς, όπως είπε, υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα που συνδέονται με την λειτουργία της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς.