• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
09:31 - 25 Νοε 2008

ΗΠΑ: Ανακοινώνεται σχέδιο τόνωσης της κατανάλωσης

Νέο πρόγραμμα για τη στήριξη της χρηματοπιστωτικής αγοράς αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών και η Federal Reserve, χρησιμοποιώντας κεφάλαια από το «σχέδιο Πόλσον» των 700 δισ. δολαρίων.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ όσο και η Fed θα συμβάλλουν στην χρηματοδότηση νέων δανείων που περιέχονται σε αξίες για πώληση προς τους επενδυτές. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία τις σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χένρι Πόλσον από τη Νέα Υόρκη. Ο ίδιος είχε ανακοινώσει δύο εβδομάδες πριν ότι επιθυμεί να ενισχύσει το δανεισμό για αγορές αυτοκινήτων και σπουδές στα κολλέγια, μειώνοντας παράλληλα το κόστος των πιστωτικών κρατών.

Ο Πόλσον έχει δαπανήσει περισσότερο από το ήμιση του κυβερνητικού πακέτου στις τράπεζες, ενώ παράλληλα αυξάνεται η πίεση από το Κογκρέσο να ληφθούν μέτρα για το μέσο Αμερικανό.