• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
10:25 - 07 Απρ 2009

Νεκρός ο 28χρονος Έλληνας- 179 θύματα στην Ιταλία

(upd) Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας όπου διέμενε, στη Λ' Ακουϊλα, της κεντρικής Ιταλίας ο 28χρονος Έλληνας φοιτητής, Βασίλης Κουφoλιάς. Η αδελφή του, Διονυσία Κουφολιά και οι φοιτητές Γεώργιος Κωνσταντόπουλος και Βάιος Κοκκόνης, νοσηλεύονται σε καλή κατάσταση. Οι δύο πρώτοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Πεσκάρα. Αλλες δύο Ελληνίδες φοιτήτριες που είχαν τραυματιστεί ελαφρά επιστρέφουν στην Ελλάδα.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας επέστρεψαν από την πόλη Λ' Ακουϊλα στη χώρα περίπου 160 Έλληνες φοιτητές. Το τηλέφωνο επικοινωνίας της ελληνικής πρεσβείας στη Ρώμη είναι +390 6808 2030.

179 νεκροί

Περισσότερες από 24 ώρες μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου, ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για περισσότερους από 179 νεκρούς και περί τους 1.500 τραυματίες.

Οι ζημιές στη μεσαιωνική πόλη Λ' ’κουιλα αλλά και στις γύρω περιοχές είναι τεράστιες. Το χωριό Όνα, κοντά στην πόλη, έχει ουσιαστικά ισοπεδωθεί και οι νεκροί είναι δεκάδες.

Οι χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής, που έχουν μείνει άστεγοι, πέρασαν τη νύχτα τους, εν μέσω συνεχούς βροχής, στους καταυλισμούς που έχουν στηθεί στα στάδια του ράγκμπι και του ποδοσφαίρου της πόλης. Οι ιταλικοί σιδηρόδρομοι διέθεσαν και πολλές αμαξοστοιχίες για να στεγαστούν προσωρινά όσοι έχασαν τις εστίες τους.