• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
19:23 - 14 Ιουν 2010

Δεν τέθηκε θέμα Ισπανίας στην τηλεδιάσκεψη των ΥΠΟΙΚ του G7

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνόδου του Τορόντο έγινε τελικά η τηλεδιάσκεψη των υπουργών οικονομικών των επτά πλέον αναπτυγμένων βιομηχανικά κρατών του πλανήτη (G7), σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας.
Η κατάσταση "στην Ισπανία δεν έπαιξε κανένα ρόλο" στη συζήτηση, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου, αναφερόμενος στις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον γερμανικό Τύπο, ότι η Ισπανία προετοιμάζεται να ζητήσει βοήθεια από το μηχανισμό στήριξης της ΕΕ.

Ο εκπρόσωπος του επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επιβεβαίωσε επίσης ότι έγινε η τηλεδιάσκεψη των υπουργών του G7. Στην ομάδα των επτά πλέον αναπτυγμένων βιομηχανικά κρατών συμμετέχουν η Γερμανία, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ιταλία και η Ιαπωνία. Η προσεχής σύνοδος κορυφής του G20 θα γίνει στις 26 και 27 Ιουνίου στο Τορόντο.

Οι επικεφαλής των κυβερνήσεων της ΕΕ θα συναντηθούν από την πλευρά τους την Πέμπτη, για να προετοιμάσουν την κοινή στάση των Ευρωπαίων ενόψει της συνόδου του Τορόντο. Στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, την Πέμπτη, θα συζητηθεί επίσης το θέμα της "οικονομικής διακυβέρνησης" της Ένωσης και η κατάσταση των δημοσιονομικών των κρατών-μελών.

Τελευταία τροποποίηση στις 15/06/2010 - 10:54