"Ο κ. Τρισέ έχει συντάξει ένα σημείωμα εξηγώντας τις αντιρρήσεις του ως προς τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ.
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ είναι ένας από τους πιο ένθερμους θιασώτες της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας στη ζώνη του ευρώ και της θέσπιση κυρώσεων για τις κυβερνήσεις που δεν τηρούν τις ρυθμίσεις του Συμφώνου Σταθερότητας.Οι Financial Times αποκαλύπτουν στο σημερινό τους φύλλο ότι σε ένα υπηρεσιακό σημείωμα ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ έγραψε ότι "ο πρόεδρος της ΕΚΤ δεν συμφωνεί με όλα τα σημεία της έκθεσης" των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.
Νέες κυρώσεις θα προβλέπονται για τις χώρες που παραβιάζουν τους κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας και θα εφαρμόζονται ευκολότερα και ταχύτερα, αλλά όχι αυτομάτως.
Η συμβιβαστική συμφωνία επεκρίθη σφοδρά από τον επικεφαλής οικονομολόγο της ΕΚΤ Γιούργκεν Σταρκ, ο οποίος έκρινε σε συνέντευξή του στη Die Welt ότι οι ρυθμίσεις της απέχουν πολύ από τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής."Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις οφείλουν τώρα να αποκομίσουν σαφή και σκληρά διδάγματα από την δημοσιονομική κρίση", είπε.