• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
22:01 - 05 Οκτ 2011

Κάμερον: Αντιμετωπίζουμε τις ίδιες προκλήσεις με αυτές του 2008

Η απειλή για την παγκόσμια οικονομία είναι σήμερα εξίσου σοβαρή όσο το 2008, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου των Τόρις στο Μάντσεστερ.

Προειδοποίησε για τον κίνδυνο παγκόσμιας ύφεσης, επέμεινε όμως πως η Βρετανία δεν θα παρεκκλίνει από το σχέδιο περικοπής δαπανών για τη μείωση του ελλείμματος και διεμήνυσε ότι δεν θα βοηθήσει τη χρηματοδότηση «ατελείωτων διασώσεων» των Ευρωπαίων γειτόνων της, κρατών-μελών της Ευρωζώνης, που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους.

«Το σχέδιό μας είναι σωστό και θα δουλέψει» είπε στους συνέδρους του Συντηρητικού Κόμματος, επιμένοντας ότι ο μόνος δρόμος για να κινηθεί μπροστά η χώρα είναι η μείωση του ελλείμματος. «Ο μόνος τρόπος για να βγεις από την κρίση χρέους είναι να αντιμετωπίσεις τα χρέη σου» τόνισε.

Ζήτησε υπομονή και ψυχραιμία, επιμένοντας ότι θα αποδώσει το πρόγραμμα περικοπής δαπανών ύψους 81 δισ. λιρών, που περιλαμβάνει «τσεκούρι» σε κοινωνικά επιδόματα και απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα.