• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
12:06 - 07 Οκτ 2011

Moodys: Υποβάθμιση 12 βρετανικών τραπεζών

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε σήμερα 12 βρετανικές τράπεζες, ανάμεσά τους και πέντε μεγάλες, προχωρώντας στην εκτίμηση ότι η κυβέρνηση είναι λιγότερο πρόθυμη να τις υποστηρίξει οικονομικά, σε περίπτωση ανάγκης.
Μεταξύ των μεγάλων βρετανικών τραπεζών περιλαμβάνονται η Lloyds Banking Group (LBG), η οποία υποβαθμίζεται από "Aa3" σε "Α1" και η Royal Bank of Scotland (RBS) , η οποία κατεβαίνει τρεις βαθμίδες, από "Aa3" σε "A2".

Οι δύο αυτές τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν από το κράτος με δεκάδες δισεκατομμύρια λίρες κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008/2009.

Η υποβάθμιση αφορά ακόμη τρεις τράπεζες, τις Santander UK (από "Aa3 σε Α1"), Co-Operative Bank (από "Α3" σε "A2") και Nationwide Building Society (από "Αα3" σε "A2").

Τρεις μεγάλες βρετανικές τράπεζες δεν υπέστησαν υποβάθμιση: οι Barclays, HSBC και Standard Chartered.

Επίσης επτά ακόμη ιδρύματα μικρότερης σημασίας, μεταξύ του εταιρείες που ειδικεύονται στις στεγαστικές πιστώσεις, υποβαθμίσθηκαν από την Moody's κατά μία έως και πέντε βαθμίδες.

Ο οίκος έλαβε υπ' όψιν τη μείωση της πιθανότητας οικονομικής στήριξης των τραπεζών αυτών σε περίπτωση ανάγκης, εξηγεί η Moody's στην ανακοίνωσή της.

Οι επενδυτές αντέδρασαν αμέσως στην απόφαση του οίκου. Η αξία των μετοχών της LBG υποχώρησε κατά 2,41% και της RBS κατά 1,56%, σε μία αγορά που καταγράφει άνοδο κατά 0,4%.
Τελευταία τροποποίηση στις 07/10/2011 - 12:19