• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
18:21 - 10 Οκτ 2011

Ιταλία: Ποια ήταν η ουσία από τη χθεσινή συνάντηση Μέρκελ – Σαρκοζί;

«Η παγκόσμια κρίση δεν επιλύεται με διμερείς άξονες» δηλώνει ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας Φράνκο Φρατίνι την επομένη της συνάντησης της Aνγκελα Μέρκελ και του Νικολά Σαρκοζί στο Βερλίνο με επίκεντρο την ελληνική κρίση χρέους και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
«Δεν γνωρίζουμε για τι ακριβώς μίλησαν, δεν υπήρξε ανοιχτή ατζέντα» τονίζει ο Φρατίνι και καυτηριάζει παράλληλα τη χρονική μετάθεση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για τις 23 Οκτωβρίου, λέγοντας ότι «χάνεται χρόνος με κίνδυνο να χρεοκοπήσει η Ελλάδα».

«Η Ιταλία λέει 'όχι' στους διμερείς άξονες» υπογράμμισε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών επικρίνοντας τη γαλλογερμανική συνάντηση κορυφής, που παρέπεμψε στα τέλη Οκτωβρίου και στην έκθεση της τρόικας την οριστική λύση για το ελληνικό ζήτημα και τις επόμενες κινήσεις της Ευρωζώνης.

«Ειλικρινά δεν καταφέραμε να καταλάβουμε από τη χθεσινή συνάντηση ποια ήταν η ουσία, δεν υπήρξε μία ανοιχτή ατζέντα, μα δεν γνωρίζουμε καν εάν υπήρξε μία ατζέντα ουσιώδης. Θα ήταν πολύ καλύτερα να ακολουθήσουμε ξανά μία μέθοδο πραγματικά κοινοτική, να καθίσουν όλα τα κράτη-μέλη γύρω από το τραπέζι του Συμβουλίου χωρίς να χάνεται όλος αυτός ο χρόνος με κίνδυνο να κάνουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει» ανέφερε ο Φρατίνι.