• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
18:13 - 30 Δεκ 2011

ΕΚΤ: Αλλαγές προτείνει φεύγοντας ο J.Stark

Δραστικές αλλαγές στην ηγεσία και την δομή λήψης αποφάσεων της ΕΚΤ πρότεινε ο Juergen Stark σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Boersen Zeitung.
O κ. Stark, ο οποίος έχει ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας ως το τέλος του χρόνου, πρότεινε την δημιουργία μιας επιτροπής νομισματικής πολιτικής, η οποία θα συσκέπτεται τέσσερις φορές τον χρόνο για να συζητά θέματα όπως η ρύθμιση των επιτοκίων.

"Προτείνω τη δημιουργία μιας επιτροπής νομισματικής πολιτικής η οποία θα αποτελείται από ένα εξαμελές διοικητικό συμβούλιο και από τρία επιπρόσθετα μέλη" ανέφερε στην συνέντευξη ο κ. Stark.

Παράλληλα, ο κ. Stark άσκησε κριτική σε όσους προτείνουν να περιοριστεί η ισχύς της ψήφου κάθε κράτους μέλους.

Πρότεινε ωστόσο, να επιτρέπεται ο σχηματισμός ξεχωριστών ομάδων μέσα στην ΕΚΤ, οι οποίες θα μπορούν να υπερασπίζονται τις νομισματικές πολιτικές που προτιμούν.